Osijek-zdravi grad: Naglasak na mentalno zdravlje djece, mladih i obitelji

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković rekla je kako Osijek više od 30 godina sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja te da je ove godine sukladno preporukama SZO-a naglasak stavio na mentalno zdravlje djece, mladih i obitelji.

– Drago mi je da se u ovu manifestaciju uključilo mnoštvo udruga iz zdravstvenog i socijalnog segmenta, ali i Gradski sportski savez Sport za sve- naglasila je zamjenica gradonačelnika Crnković napominjući da je Grad Osijek za održavanje manifestacije iz proračuna izdvojio 5000 eura i osigurao besplatne štandove za sve sudionike.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za umirovljenike, socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, dodao je kako su se godine obilježavanju pridružile i najmlađe skupine građana, iz sportskih i plesnih klubova, kao i umirovljeničke udruge, te poručio da 40-tak sudionika iz Osijeka šalje poruku zdravog života i Osijeka zdravog grada.

Među sudionicima su, uz predstavnike Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, bili i osječki KBC, Dom zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, te socijalne ustanove, kao i široki spektar udruga koje su predstavile sve čime se bave tijekom cijele godine.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content