U KC-u Osijek putopisni serijal “Destination francophonie” francuske državne TV kuće : Osijek “putuje”u 450 milijuna domova diljem svijeta

Francuska alijansa Osijek, u suradnji s Kulturnim centrom Osijek organizira javno prikazivanje putopisnog serijala „Destination francophonie“ u četvrtak, 6. travnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Riječ je o dokumentarnom filmu koji je francuska državna TV kuća TV5Monde snimila po hrvatskim gradovima, a progovara i o Hrvatskoj – Osijeku, Zagrebu, Petrinji, Splitu, Korčuli, Dubrovniku, i „putuje“ u preko 450 milijuna domova na svim kontinentima.

U dvije epizode od 26 minuta predstavljeno je šest hrvatskih gradova, prikazane su pritom njihove ljepote, ali i turistička ponuda Zagreba, Petrinje, Osijeka, Splita, Korčule i Dubrovnika.

Ulaz na projekciju je slobodan, a podnaslovi su na hrvatskom.

-Dođite i pogledajte sliku prekrasne Hrvatske i našeg Osijeka iz očiju i kroz objektiv Francuza, a koja će zahvaljujući ovom dokumentarcu obići milijune francuskih domova- stoji u pozivu upućenom iz Kulturnog centra Osijek.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content