U Osijeku predstavljena knjiga “Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine”: Obje pojave su zapravo zdravstvene, globalne i sigurnosne ugroze

U Svečanom foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku predstavljena je knjiga politologa, sociologa i profesora političkih znanosti Anđelka Milardovića “Pandemija COVID-19 i rat Rusije protiv Ukrajine”.

Knjiga je objavljena u izdanju Instituta za migracijska istraživanja / Instituta za europske i globalizacijske studije Zagreb – Split, a uz autora na predstavljanju su sudjelovali profesor Ivica Šola s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, profesor Hrvoje Volner s Filozofskog fakulteta Osijek i novinar Marin Ćurić s Hrvatske radiotelevizije.

Foto 1 12
Foto: OBŽ

Predstavljanju su nazočili i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

– Jedna od poveznica između pandemije COVID-19 i rata u Ukrajini je da su obje pojave zapravo zdravstvene, globalne i sigurnosne ugroze. Kroz povijest se slična situacija dogodila s pojavom Španjolske gripe koja koincidira s Prvim svjetskim ratom, pitanje je da li se nešto slično sada događa i što će uslijediti. Naime, tada došlo i do velikih društveno-političkih promjena, raspada carstava i nastajanja novih nacionalnih država – kazao je Mato Lukić.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content