U Pitomači po sedmi put upaljena Uskrsna luč: Velik broj posjetitelja uživao u podravskoj pjesmi i uskrsnim delicijama

I ove su godine na Uskrsni ponedjeljak Općina Pitomača i Turistička zajednica u suradnji s “Dečkima z Dravske” po sedmi puta organizirali manifestaciju pod nazivom Uskrsna luč.

– Uz tamburaše, prigodnu riječ našeg kapelana Marka Pintarića, po sedmi puta sedam metara visoku luč upalili smo tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak. Zahvaljujem svim sudionicima manifestacije, kao i svoj maloj dječici koja su s velikim veseljem tražila pisanice, a s još većim veseljem preuzimala svoje poklone. Hvala i svim žiteljima općine Pitomača, ali i šire koji su svojim dolaskom, i to u velikom broju, dokazali kako nismo zaboravili družiti se, ali i održavati ovu već sada tradicionalnu manifestaciju – rekla je Željka Kovač, referentica za društvene djelatnosti Općine Pitomača.

Manifestacija je okupila brojne posjetitelje koji su mogli uživati u podravskoj pjesmi, ali i uskrsnim delicijama tradicionalnog stola naših baka i djedova, koji su pripremile Udruga žena Dinjevac, Čuvarice kulturne baštine Kladare, KUD “Podravka” Starogradački Marof, Udruga umirovljenika općine Pitomača i KUD “Marijan Pavleković Pajo” Otrovanec.

Veselo je bilo i za mališane koji su se ove godine mogli prevesti u turističkom vlakiću do dječjeg igrališta gdje su krenuli u potragu za pisanicama, a naravno vrhunac večeri bilo je paljenje Uskrsne luči.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content