Učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina pozvani na državno natjecanje iz informatike: Kreirali platformu za vršnjačko učenje i razmjenu znanja Learnstone

Daroviti trojac iz četvrtog razreda tehničara za elektroniku Srednje škole Marka Marulića Slatina, Borna Bula, Marijan Benković i Patrik Vida, kreirao je platformu za učenje i umrežavanje učenika. Ideja za ovaj projekt nastala je zajednički, jer su se dečki savršeno nadopunjavali u razvijanju ideje i same aplikacije.

Platforma je namijenjena učenicima te prije svega služi za promicanje vršnjačkog učenja i razmjenu znanja, a učenici su kreirali dvije inačice, web i mobilnu. Iza imena Learnstone stoje sati i sati rada, kako njihovih, tako i onih profesora Darka Špoljarića koji ih je mjesecima usmjeravao, savjetovao te bodrio.

Platforma

Platforma funkcionira tako da, ukoliko trebaju pomoć s učenjem ili rješavanjem određenog problema ili zadatka, učenici postavljaju upite na samoj platformi. Na upite mogu odgovarati drugi učenici, ali na iste može odgovoriti i nastavnik. No, to je samo jedna od brojnih funkcionalnosti Learnstonea. Svi korisnici platformi pristupaju putem CARNet računa pa je potpuno sigurna za učenike, a osim što oni pomažu jedni drugima u učenju, prikupljaju i virtualne bodove te tako stječu određeni status u aplikaciji.

Plasman na državno natjecanje iz informatike potvrda je kvalitete ove platforme, a mentor i učenici imaju vrlo ambiciozne planove za budućnost o kojima će se, vjerujemo, još čuti.

(www.icv.hr, adf, dš, SŠ M. Marulića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content