Austrijanac Neil Oberleitner pobjednik je ovogodišnjeg Osijek Opena: “Uživao sam u hrani, dobrom tenisu s mladim hrvatskim igračima, prezadovoljan sam”

Nedjelja i finale u muškoj pojedinačnoj konkurenciji označili su završetak još jednog teniskog ITF turnira Osijek Open 2023.

U finalnom je meču protiv Egipćanina Mohameda Safwata (508.) sa 6:4, 6:3 slavio je 23 -godišnji Austrijanac Neil Oberleitner (644.) koji je u polufinalu izbacio domaćeg Luku Mikruta, a u četvrtfinalu Osječanina Mateja Dodiga. Neilu je ovo drugi naslov na ITF World Touru.

-Jako sam sretan, uvijek je lijepo osvojiti turnir, posebice ovdje u Osijeku. Jako je lijep grad, uživao sam ovdje. Probao sam odličnu hranu, igrao dobar tenis, nekoliko teških mečeva protiv mladih hrvatskih tenisača, iza mene je, uglavnom, jako dobar tjedan- rekao je Austrijanac.

Osijek i Osječani posljednjih su 14 dana imali priliku pratiti odličan tenis u Perivoju kraljaTomislava. Izuzimajući izvjesnu stanku, Osijek je drugu godinu zaredom bio domaćin teniskom natjecanju u ženskoj i muškoj konkurenciji, a na kojem su, samo među djevojkama, nastupile tenisačice s 3 kontinenta i 20-ak zemalja, među kojima je 20 igračica uvrštenih u prvih 300 na WTA ljestvici.

U muškoj su konkurenciji nastupili tenisači iz Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Indije, Australije, Japana, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Argentine, Egipta, a za naslov se borilo i devet domaćih predstavnika.

Turnir su organizirali TK Tennis Talents Osijek i HTS, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka I Osječko-baranjske županije.

-Jedan od najvećih benefita cijelog turnira je i prilika mladim Osječkim igračicama i igračima za sudjelovanje na profesionalnom turniru. Nastupili su igrači i igračice iz raznih krajeva svijeta i vjerujemo da je to i izvrsna turistička priča za grad. U razgovoru s gostima potvrdili smo kako su svi zadovoljni Osijekom i turnirom i nadamo se kako ćemo tu tradiciju nastaviti i iduće -istaknuo je Ante Brnić, predsjednik teniskog kluba Tennis Talents Osijek.

Dodajmo još kako je naslov u ženskoj konkurenciji osvojila Slovenka Veronika Erjavec, 290. tenisačica svijeta pobjedom nad domaćom Tenom Lukas (233.), a u parovima su slavile Čehinje Dominika Šalkova i Julie Struplova. U muškoj su konkurenciji parova slavili domaći Zvonimir Babić i Luka Mikrut protiv Nikole Bašića i Rusa Pavela Verbina.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content