Bilo mu je teško rano ustajati na posao, pa sad mora u zatvor: No, policija ga prvo mora pronaći

O zanimljivom slučaju sa Županijskog suda u Šibeniku jučer je izvijestio portal Šibenski. Naime, 27-godišnjak će u zatvor jer mu se bilo teško rano buditi i odlaziti na posao. 

Naime, prvotno je pravomoćnom presudom zbog dilanja narkotika bio osuđen na godinu dana zatvora, što je preinačeno u rad za opće dobro. Trebao je “odraditi” 730 sati, no vrlo je ležerno shvatio svoju obvezu. 

Probacijski ured u Zadru sredinom listopada prošle godine izvijestio je sud da je osuđenik od ukupno 730 sati odradio tek 210 sati, i to kao djelatnik tvrtke “Mjesno poduzeće” iz Vodica.

Razlog? Nije mu odgovaralo to što se na poslu mora pojaviti u sedam sati ujutro, odnosno što mora ustati najmanje sat vremena ranije. Tvrdio je da mu je to prerano iako su ga iz tvrtke upozoravali da se radno vrijeme mora poštovati. Njegovo je nezadovoljstvo došlo do vrhunca 16. rujna prošle godine, kad je, umjesto u sedam sati, na rad došao dva sata kasnije, u devet, da bi onda punio mobitel i romobil kojim je došao na posao, mjerio šećer u krvi, a onda je u jednom trenutku izvadio pištolj s mecima za koji je rekao da ima potrebnu dozvolu. Iznenađenoj zaposlenici tvrtke kazao je da ide u polje u lov na veprove te je mrtav hladan otišao s posla. Odmah je pozvana policija, koja ga je zaustavila i kod njega pronašla plastični pištolj – igračku srebrnosive boje.

Tri dana poslije povučen je iz tvrtke jer su se djelatnici zbog njegova neprimjerenog ponašanja počeli osjećati nesigurno i bilo ih je strah. Mladić je od srpnja 2021. do sredine ožujka 2022. godine bio na izvršavanju kazne zatvora na koju je osuđen u drugom predmetu, a nakon što je tu kaznu odslužio, nastavio je s izvršenjem rada za opće dobro odradivši tek 52 sata.

Uredu za probaciju opravdavao se kako mora raditi sezonski u restoranu iako nije dostavljao nikakve potvrde o zaposlenju, da se mora skrbiti o bolesnoj baki i djedu, da im je financijska situacija iznimno loša i slično. O njegovoj je situaciji sud trebao odlučivati u veljači ove godine, no tada se nije pojavio uz opravdanje da je bolestan i da možda ima koronu. Sud je opet u ožujku pokušao održati sjednicu, no ni tada nije došao, bez ikakvog opravdanja, a kad je za 12. travnja naloženo njegovo privođenje po policajcima na sjednicu, oni ga nisu mogli pronaći.

– Imajući u vidu da mu je već jednom ranije, 14. kolovoza 2020. godine, pružena zadnja prilika da nastavi s izvršavanjem rada za opće dobro u odnosu na preostale neizvršene sate rada, da je unatoč svemu tome od ukupno 730 sati rada izvršio svega 210 sati rada, te da mu je preostalo za izvršiti na ime neizvršenog dijela rada za opće dobro još 520 sati rada, trebalo je odrediti izvršenje kazne zatvora u neizvršenom dijelu rada za opće dobro u trajanju od osam mjeseci i 15 dana – obrazložila je, uz ostalo, šibenska sutkinja za mladež Jadranka Biga-Milutin. 

Dakle, odlukom šibenskoga Županijskog suda, mladić bi još osam mjeseci i 15 dana trebao biti u zatvoru, naravno, kad ga policija jednom nađe i uhiti.

(www.icv.hr, sibenski.slobodnadalmacija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content