Crveni križ Orahovica aktivan i uspješan: Održana godišnja izvještajna skupština

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica održalo je jučer redovnu, godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je u ime Grada Orahovice nazočio izaslanik gradonačelnika Saše Ristera Tomislav Majetić. U sklopu izvješća o radu predsjednik Pavao Ramić istaknuo je kako je Društvo u i u 2022. godini bilo iznimno aktivno, odradilo niz akcija dobrovoljnog darivanja krvi te niz drugih akcija redovnih za rad društva.

– Radimo koliko možemo i koliko nam financijska sredstva dopuštaju. Činjenica je kako bi ovo društvo po obimu posla trebalo imati tri zaposlena, a ne kako je danas dvoje, jedan na puno i drugi na pola radnog vremena. No, ne damo se, radimo i pomažemo svima koliko god možemo. Možemo biti zadovoljni odazivom na akcije DDK koje smo proveli u području koje pokrivamo, dakle grada Orahovice te općina Čačinci, Zdenci i Crnac, isto tako provedbom akcije Solidarnost na djelu te nekoliko projekata koje smo uspješno proveli. Moram zahvaliti Gradu Orahovici i svim općinama koje su nas donirale jer bez njihove pomoć mi ne bi mogli raditi i vjerujem u nastavak suradnje – rekao je, između ostalog, predsjednik Pavao Ramić.

Stručni suradnik Društva i savjetnik ravnatelja Željko Kiš podnio je financijsko izvješće u kojem je naglasio kako je ostao određen iznos sredstava iz prethodne godine koji je prebačen u 2023. te pozvao članove Skupštine da izglasaju odluku kako se ista mogu koristiti u tekućoj godinu, što je jednoglasno i učinjeno.

Kroz plan rada predsjednik Ramić najavio je nastavak realizacije prepoznatljivih aktivnosti društva te istaknuo kako krajem svibnja stiže novi šleper humanitarne pomoći od velikog donatora i humanitarca, rođenog Orahovčanina Ivana Perkovića iz Francuske te pozvao sve volontere koji mogu doći pomoći pri istovaru medicinske opreme.

Na kraju skupštine obratio se izaslanik gradonačelnika Orahovice Tomislav Majetić pohvalivši rad društva.

– Uvijek je na skupštini ovog društva teško izabrati riječi hvale jer naš Crveni križ je zaista Društvo koji radi ogroman i prije svega humanitarni posao, uvijek je tu kada treba bilo kome pomoći. U ime gradonačelnika i svoje osobno mogu samo reći jedno veliko hvala za sve što radi, te da u Gradu i gradonačelniku uvijek imaju partnera i velikog prijatelja za sve – zaključio je Majetić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content