Državni prvak u paraatletskom natjecanju Marin Županović prešao više od 12 kilometara Wings for Life: Zahtjevne uzbrdice svladao uz pomoć osječke ekipe

Prvaka Hrvatske u paraatletskom natjecanju, Osječanina Marina Županovića, nikakav napor i umor ne može odvratiti od sudjelovanja u brojnim aktivnostima. Taj je osječki sportaš još jednom pokazao svu svoju nevjerojatnu hrabrost, snagu i sportski duh. Naime, tek što se vratio iz Pule s paraatletskog natjecanju Cro Open 2023. gdje je osvojio zlato i broncu Marin se uputio na humanitarnu utrku Wings for Life Zadar gdje je u kolicima prešao 12,63 kilometra.

– Riječ je o utrci koja se održava u isto vrijeme diljem svijeta, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za istraživanje ozljeda kralježnice. Ovogodišnja utrka u Zadru bila je jedna od 186 utrka diljem svijeta, a sveukupno se prijavilo više od 180.000 trkača iz preko 195 zemalja. Ponosan sam što sam bio dio te priče. Nevjerojatan je to osjećaj zajedništva, potpore i snage koji dijelite – rekao nam je još pod dojmom utke Marin.

Dodao je još kako je veliku podršku imao i od osječkog tima sportaša i fizioterapeuta iz osječkog JJ Kluba Tatami i Risorius Therapya koji su dio etape istrčali s njim.

– Užasno su mi puno pomogli na uzbrdicama i Andrej Jovanović i Antonio Anić. Iako su već i oni već bili iscrpljeni utrkom dugom više od 12 kilometara, nisu odustajali. Trčali su gurajući me ispred. Bila je to jedna istovremeno i umarajuća i fantastična utrka puna pozitivne energije, gdje smo bodrili jedni druge i gdje smo zajednički uspjeli ostvariti krasan rezultat – kazao je Marin.

Wings for Life World Run utrka je osmišljena s ciljem podizanja svijesti o ozljedama kralježnice i poticanja istraživanja, pa se svake godine prikupljeni novac od startnina i donacija ulaže u istraživanje i pronalaženje novih terapija i tehnologija u toj oblasti medicine.

Osim što je utrka humanitarnog karaktera, ona predstavlja i veliki izazov za trkače jer se ne radi o savladavaju određene udaljenosti, već su sudionici prisiljeni trčati dok ih ne prestigne Catcher Car, a onda je za njih utrka završena.

Inicijator i nositelj utrke u Zadru je Red Bull Adria d.o.o, a organizator je Triatlon klub Zadar.

(www.icv.hr, tj; foto: M. Županović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content