Đurđevačka gimnazija domaćin je Državnog natjecanja iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika

Ovaj tjedan u Domu kulture u Đurđevcu svečano je otvoreno 29. Državno natjecanje iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Domaćini natjecanja je Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac koja je tim povodom ugostila 101 učenika iz svih dijelova Lijepe naše, njihove mentore i članove triju povjerenstava na čelu s profesoricama Kristinom Pirs i Ines Kelemen te profesorom Lovrom Sučićem.

Bogati svečani program u režiji gimnazijske profesorice talijanskog jezika Kristine Košćuk otvorio je ravnatelj gimnazije Đurđevac Tomislav Ostojić te je gostima poželio srdačnu dobrodošlicu u Đurđevac.

U ime Grada Đurđevca sve prisutne je pozdravila potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, a u ime županije pročelnica Odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. U ime članova ispitnih povjerenstava natjecateljima i njihovim mentorima je za trud i rad zahvalio predsjednik državnog povjerenstva za španjolski jezik, profesor Lovro Sučić, te im poželio mnogo sreće i uspjeha na natjecanju.

Velika je čast i priznanje kvalitete biti domaćinom državnog natjecanja, što đurđevački gimnazijalci i njihovi profesori nisu olako shvatili te su svojim gostima priredili doček za pamćenje. Kroz večer su goste vrlo vješto na četiri jezika vodili učenici Ivano Milošević, Korina Jambrušić i Tamara Šimunic. Vokalni sastav Đurđevčice uveo je prisutne u svečano raspoloženje izvedbom pjesme Pokraj vode Drave, a djevojački glazbeni zbor i školski bend Antares su se zajedno sa solisticama Nikom Ivandija, Emom Lovrak i Larom Gregurec pobrinuli da sve prođe u ugodnom tonu te su publiku proveli kroz francuske, španjolske i talijanske note izvedbama pjesama „Mamma Maria“, „Bésame mucho“ i „Je Veux“ za koje ih je pripremala profesorica glazbenog, maestra Ivana Senjan.

Publiku je sa stihovima đurđevačkog pjesnika i gimnazijskog profesora Zdravka Seleša upoznala Nika Mladić koja je interpretirala pjesmu „Glazba“ u prijevodu na španjolski jezik, dok je David Kuzmić, ovogodišnji gimnazijski predstavnik na državnoj smotri Lidrano, oduševio publiku recitacijom pjesme Frana Galovića „Stari grad“. Dašak humora i mnogo smijeha na pozornicu su donijeli i gimnazijski „dobri dečki“ Luka Grumerec, Ivano Milošević, Fran Vlahović, Teo Mesarov, Ivan Pavlović i Lav Jurkas izvedbom dramskog teksta mentorice Ane Huzjak „Al’ nema veze“.

Bila je to večer koja je stavila naglasak na talentirane, predane i prekrasne mlade ljude, učenike gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, te na pozornicu pretočila svu strast i ljubav s kojom profesori rade svoj posao.

(djurdjevac.hr)

https://djurdjevac.hr/dogadanja-u-gradu/durdevacka-gimnazija-domacin-je-drzavnog-natjecanja-iz-francuskog-spanjolskog-i-talijanskog-jezika-za-ucenike-osnovnih-i-srednjih-skola/

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content