Gal Marguč potpisao za NEXE: Još jedno pojačanje kao potvrda velikih ciljeva i planova u budućnosti

U iduće dvije sezone dres Rukometnog kluba NEXE nosit će Gal Marguč, sjajno 26-godišnje desno krilo koje u Našice stiže iz RK Celje Pivovarna Laško.

Rođeni Celjanin svoje je prve rukometne korake napravio sa sedam godina u RK Celje gdje je prošao sve selekcije. U seniorsku ga je momčad s 18 godina ubacio tadašnji trener Branko Tamše, koji ga je trenirao punih pet godina i jako se dobro upoznao s njegovim velikim talentom. Od tada (2014.) pa do danas Gal je odigrao ukupno 352 utakmice i postigao 986 pogodaka te je drugi najbolji strijelac kluba u EHF Ligi prvaka. Marguč je nakon devet godina provedenih u RK Celje, s kojim je osvojio osam titula prvaka i pet puta Kup Slovenije, odlučio karijeru nastaviti u RK NEXE gdje će opet surađivati s Tamšeom.

-Do suradnje je došlo vrlo brzo, nakon razgovora sa sportskim direktorom Vedranom Zrnićem koji mi je predstavio viziju i planove kluba, nisam previše razmišljao. Svidjela mi se ideja i što je najvažnije mislim da se i ja vidim u tome. Naravno da je jedna od bitnijih stvari bila i činjenica da je trener momčadi Branko Tamše kojega jako dobro poznajem i znam kako radi, a što je najvažnije i on pozna mene i vrlo dobro zna što i koliko mogu. Iskreno, moja su očekivanja velika, želim još napredovati i veselim se što ću svoju poziciju dijeliti s Fahrudinom Melićem koji je top igrač, pa se nadam da ćemo skupa dobro funkcionirati na desnom krilu. Neke igrače poznajem od prije i želja mi je da ekipa bude na top razini, sve zajedno nas očekuje puno novih velikih izazova. Prije svega borba za titulu u domaćem prvenstvu i Kupu, a naravno i na europskoj rukometnoj sceni, gdje je RK NEXE u proteklim sezonama ostvario odlične rezultate. Nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti još većim uspjesima i iskreno se veselim dolasku u Našice – poručio je Gal Marguč.

Inače, Marguči su prava sportska obitelj, Galov stariji brat Gašper standardni je reprezentativac Slovenije i igrač mađarskog rukometnog diva Veszprema, a mlađi brat Maj igra rukomet u mlađim selekcijama RK Celje Pivovarna Laško.

-Od iduće će sezone tako uz trenera Branka Tamšea, već starosjedioca Andraža Velkavrha te Marka Bezjaka, koji je već ranije potpisao ugovor, “slovenski kvartet” činiti i najnovija akvizicija Rukometnog kluba NEXE Gal Marguč, kojemu želimo dobrodošlicu i super uspješne dvije sezone u dresu novog kluba – poručili su iz našičkog rukometnog prvoligaša.

(RK NEXE)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content