Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba obišao investicije u prigradskom naselju Granice: Voda i asfalt u fokusu ulaganja

Pri redovnom obilasku investicija, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba u pratnji pročelnice Magdalene Vidaković – Gelenčir, obišao je prigradsko naselje Granice, a stanje koje je zatekao ocijenio je zadovoljavajućim s obzirom da se posljednjih godina puno uložilo u ovo mjesto. S gradonačelnikom i pročelnicom investicije je obišao i direktor Našičkog vodovoda Josip Matek.

Granice se nalaze u jednom od najvećih projekata, a radi se o Aglomeraciji Našice. Njih su ugostili Sandra Đurđević, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Granice te potpredsjednik Ivica Bosak.

– Nalazimo se u mjestu Granice pod kojim podrazumijevamo Polubaše, Vignjište, Branjevinu, Stare Granice, ali i Rozmajerovac jer je sve to naseljeno u ovom dijelu područja grada Našica. Najvažnije u što ulažemo u ovom trenutku je aglomeracija, jer je ovdje desetljećima problem s pitkom vodom. Možemo reći da u sljedećih par mjeseci očekujemo priključenje na mrežu i rješenje glavnog problema – rekao je tom prigodom gradonačelnik Kašuba.

– Posjetili smo i društveni dom u ovom mjestu koji je ustupljen na upravljanje Mjesnom odboru Granice i u suradnji s njima sustavno ulažemo u dom, od stolova, stolica, pribora za jelo i dogovor je da nastavljamo ulaganje u tom smjeru – dodao je Kašuba.

Tom prigodom obišli su i asfaltiranje dijela ceste u Granicama, te naglasili kontinuitet ulaganja u sva prigradska naselja.

-Obišli smo i novoizgrađeni dio kolnika. Prije dvije godine smo se dogovorili kako ćemo etapno asfaltirati ceste na ovom području, a radi se o gradskoj cesti koja povezuje županijsku. U proteklih nekoliko mjeseci asfaltirano je 300 metara, a cijena tih radova je 35.000 eura – rekao je Kašuba.

Predsjednica Mjesnog odbora Sandra Đurđević zahvalila se Gradu i gradonačelniku Kašubi na izvrsnoj suradnji i podršci koju imaju cijelo vrijeme.

– Idemo sitnim koracima, ali idemo naprijed i nadam se da ćemo tako i dalje nastaviti – naglasila je.

Potpredsjednik MO Granice Ivica Bosak je rekao kako je više od 40 godina u izvršnoj vlasti Mjesnog odbora Granice i kako je prezadovoljan učinjenim.

– Puno toga se napravilo u posljednjih tridesetak godina, jasno se vidi da vode brigu o nama i da nismo zapostavljeni – izjavio je Bosak koji smatra da će ovi projekti značajno unaprijediti kvalitetu života i stvoriti nove mogućnosti za razvoj lokalne zajednice.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content