Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba obišao obnovljenu svlačionicu i prostorije NK NAŠK: Dodatnim ulaganjem potiče se zdraviji život i aktivnost mladih

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas (srijeda) je u pratnji suradnika, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalene Vidaković-Gelenčir te pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matije Brkića, obišao obnovljenu svlačionicu i prostorije za igrače Nogometnog kluba NAŠK. Tom prigodom uvjerio se kako su sredstva uložena u ovaj klub pun pogodak, jer će ovaj prostor itekako dobro koristiti mladima u njihovom radu te druženju prije i poslije utakmice.
U ime domaćina NK NAŠK goste su dočekali predsjednik kluba Stjepan Ostroški i tajnik kluba Karlo Kanis, koji su im pokazali prostorije i zahvalili gradonačelniku na suradnji i podršci.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba napomenuo je kako je NK NAŠK izuzetno važan za grad i okuplja veliki broj članova, a najviše mladih.

– Nogomet je najpopularniji sport koji je važan za promociju grada i znatna sredstva smo uložili u klub, a osim samog održavanja kluba i igrališta, ove godine smo uložili oko 32.000 eura u uređenje svlačionica, društvenih prostorija i jednu višenamjensku prostoriju, jer je klub vapio za ovim uređenjem. Svu problematiku u suradnji s klubom rješavamo u hodu i bilo je lijepo čuti danas za osnivanje još jednog sportskog kluba, čemu se veselimo – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Stjepan Ostroški, predsjednik NK NAŠK, rekao je kako je zahvalan Gradu i gradonačelniku na potpori.

– Mi smo najveći sportski kolektiv u gradu Našicama i okupljamo oko 120 aktivnih članova koje animiramo i potičemo na rad. Najbitnije nam je da se obnovi infrastruktura i da imamo dobre uvjete za rad jer i time privlačimo nove članove. Rezultati ove godine su najbolji u zadnjih 20 godina, po nekim statistikama seniori su 3. na tablici. Mlađi isto dobro napreduju unutar svojih liga. Ovom prilikom najavljujem Međunarodni turnir koji će se održati u sklopu proslave Dana grada. Isto tako imamo u planu osnivanje novog Teqball kluba, to je brzorastući sport koji je kombinacija nogometa i stolnog tenisa, a igra se na stolu s nogama i glavom. Sami sport služi unutar postojećeg kluba za razvijanje tehnike percepcije, suradnje 2 do 3 igrača i koristimo ga u razvijanju naših igrača, a jedini smo u krugu 50 kilomatara koji imamo stol koji je donacija Teqball saveza – izjavio je Ostroški.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content