Hrvatska psihološka komora Virovitičanina Sinišu Brlasa imenovala provoditeljem stručnog nadzora nad radom psihologa

Nakon što je nedavno Hrvatska psihološka komora imenovala profesora psihologije Sinišu Brlasa ispitivačem na psihološkim stručnim ispitima, profesor Brlas sada je dobio novo priznanje za svoj rad u struci – imenovan je i provoditeljem stručnog nadzora nad radom ostalih ovlaštenih psihologa.

Psiholozi su u svome radu podložni stručnom nadzoru koji provodi Hrvatska psihološka komora, a nadzor provode ovlašteni psiholozi provoditelji stručnog nadzora koji imaju bogato profesionalno iskustvo i potrebna znanja u pojedinom području psihologije.
Profesor Brlas dobitnik je najvažnijih strukovnih nagrada, psiholog je i voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Bavio se različitim područjima psihologije: u obrazovnoj je psihologiji bio prvi psiholog koji je u Virovitičko-podravskoj županiji napredovao u zvanje mentora, a sada se već gotovo 25 godina bavi psihologijom ovisnosti i zaštitom mentalnog zdravlja te je stoga kao stručnjak u ovome području imenovan prvo ispitivačem u području zdravstvene psihologije, a sada i provoditeljem stručnog nadzora rada psihologa.

Hrvatska psihološka komora samostalna je i neovisna strukovna organizacija psihologa u Republici Hrvatskoj koja brine za razvoj, stručnost, etičnost, zakonitost i ugled u psihološkoj djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske, stoga je velika čast i priznanje kada Komora u svoj rad uključuje istaknute psihologe iz prakse.

(zzjzvpz.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content