I ja ću biti olimpijac: U subotu, 19. olimpijski festival dječjih vrtića u Đurđevcu

U subotu, 13. svibnja u Sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac održat će se 19. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu će sudjelovati gotovo 200 mališana.

Organizatori ovog sportskog natjecanja su Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca i Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, uz pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Hrvatskog olimpijskog odbora, a događaj je najavio predsjednik Zajednice Ivan Juričić. Prema njegovim riječima, cilj manifestacije je uključivanje djece u sportske aktivnosti te poticanje olimpijskog duha.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Ovogodišnji program sastoji se od pet sportskih disciplina – trčanje na 50 m za djevojčice i dječake, štafeta za djevojčice i dječake, bacanje loptice u dalj za djevojčice i dječake, skok u dalj za djevojčice i dječake te hokej za djevojčice i dječake u kojima će se natjecati oko 200 djece. Sudjelovat će tri odgojne skupine Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac- Kapljice, Jagodice i Zvijezdice, te djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Bregunica iz Novog Virja i djeca iz Dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Najbolji na gradskom natjecanju plasirat će se na županijsko natjecanje.

Program otvaranja gradskog Olimpijskog festivala počet će u 8,30 sati, a na otvorenju će prisustvovati gradonačelnik Hrvoje Janči, predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca te ravnatelji vrtića koji će se družiti s djecom.

(djurdjevac.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content