IOŠ Virovitica osvojila četiri bronce za četiri inovacije na 14. međunarodnom sajmu inovacija “Agro Arca”

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica sudjelovala je na 14. međunarodnom sajamu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „Agro Arca”  u Gradu Pelogu. Manifestaciju, koja se održavala od 12. do 14. svibnja, organizirala je Hrvatska zajednica inovatora u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, i drugih.

Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske, te inovatori  Republike Srbije, Mađarske, BiH, Sjeverne Makedonije, Republike Poljske,  Islamske Republike Iran. Ukupno je sudjelovalo oko 60 inovatora s 84 inovacije.

Inovatori Industrijsko-obrtničke škole Virovitica predstavili su svoje već prije nagrađivane radove: samonatapajući stalak za cvijeće, lijevak-dozator, unikatni samonatapajući cvjetnjak i automatiziranu alatka za usitnjavanje voća.

Škola se po prvi puta predstavila na manifestaciji posvećenoj području poljoprivrede, a sve predstavljene inovacije osvojile su brončane plakete. Ovaj izvrstan rezultat škola je osvojila pod vodstvom stručnog učitelja Zorana Kozjaka.

(www.icv.hr, IOŠ Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content