“Izložba mladih umjetnika” privukla velik broj posjetitelja, svoje slike izložile mlade nade slatinske umjetničke scene

Udruga mladih Krik Slatina, u suradnji sa Zavičajnim muzejom i Turističkom zajednicom grada Slatine, jučer (ponedjeljak) je u Zavičajnom muzeju upriličila “Izložbu mladih umjetnika” na kojoj su se predstavile mlade nade slatinske umjetničke scene.

Udruga mladih Krik osnovana je 2003. godine. Cilj udruge je promicanje kulture, osnaživanje mladih i ispunjavanje njihovih potencijala te kvalitetno provođenje vremena.

Jedna od aktivnosti kojom udruga proslavlja 20. rođendan je upravo ova izložba. Ideja o izložbi nastala je prije šest mjeseci na jednom od sastanaka, kad su “Krikovci” primijetili da u udruzi i šire postoji značajan broj ljudi koji se bave umjetnošću. Njihove radove prepoznali su kao kvalitetne i inovativne, te su im odlučili pomoći da svoj talent pokažu lokalnoj zajednici i tako je nastala ova izložba.

Svoje su radove izložile mlade umjetnice: Elizabeta Taradej, Morena Grgić, Melita Ostrunić, Lorena Mihaljević, Leonarda Tkalec, Sunčica Lovrić, Tea Ivanović, Anamarija Jokić, Marija Androš, Lana Kovačević, Gabriela Kovačević, Lorena Jedvaj i Barbara Jukić.

(www.icv.hr, adf, foto: N. Tomić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content