Kadetska reprezentacija Hrvatske treća na Jr. NBA u Beogradu: U strijelce se upisala i košarkašica ŽKK Virovitice Nika Gverić

Od petka, 26. svibnja do nedjelje, 28. svibnja u Beogradu, u FMP Areni, održan je Jr. NBA Arena Sport Finals turnir između U-14 reprezentacija Hrvatske, Slovenije i domaćina Srbije, koja je nastupila s dvije ekipe.

O kakvom se natjecanju radi najbolje je pokazala činjenica da su sve utakmice izravno bile prenošene na kanalu Arena Sport. Nakon uvodnih poraza protiv reprezentacija Srbije, kadetske košarkaške reprezentativke Hrvatske u odlučujućoj utakmici za treće mjesto pobijedile su reprezentaciju Slovenije rezultatom 50:37.

Nakon početne prednosti Hrvatske, Slovenke su s tri vezane trice preokrenule rezultat te se na poluvrijeme krenulo s prednošću Slovenki 25:20. Treća četvrtina igrala se ‘koš za koš’ no u posljednoj četvrtini košarkašice Hrvatske potpuno su ‘potopile’ Slovenke.

Nevjerojatnom serijom 18:0 izbezumile su Slovenke do te mjere da su u jednom trenu ‘zapucale’ i na svoj koš. Na kraju je bilo velikih 50:37 i veselju djevojaka iz Hrvatske nije bilo kraja.

Za reprezentaciju Hrvatske na turniru je po prvi put u dresu reprezentacije zaigrala i igračica ŽKK Virovitice Nika Gverić. Vrlo dobre tri utakmice Nika je okrunila i koševima u utakmici sa Slovenijom te i na taj način doprinjela velikoj pobjedi.

Reprezentacija Hrvatske U-14: Nika Gverić, Klara Bilušić, Luce Pavin, Petra Glomazić, Petra Lovrenović, Lana Pozder, Iva Tabak, Ana Horvat, Petra Baričević i Lara Pavela.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content