Konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Virovitice: Za predsjednika izabran Miran Hajoš, potpredsjednica Silvija Perić

Danas (srijeda) održana je konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Virovitice. Kulturno vijeće savjetodavno je tijelo gradonačelnika koje će mu ukazivati na probleme u kulturi te na mogućnosti razvoja kulture u narednom razdoblju. Jedan od zaključaka današnje sjednice jest da će se gradonačelniku predložiti izrada strategije razvoja kulture, odnosno analiza i nadogradnja postojećeg stanja.

– Općenito, stanje u kulturi vrlo je zadovoljavajuće jer je Virovitica jedan od rijetkih gradova koji ima ustanove u kulturi poput velikih gradova – kazalište, knjižnicu, muzej, a isto tako ima i udruge kulture koje imaju tradiciju od preko 100 godina poput Rodoljuba, Gradske glazbe i KUD-a Virovitica. Svi oni, kao i ostale udruge koje rade i sudjeluju u kulturi, doprinose razvoju i raznolikosti kulturnog života grada Virovitice – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Članovi Kulturnog vijeća su Miran Hajoš (ispred Kazališta Virovitica), Ivan Borbaš (ispred Gradskog muzeja Virovitica), Silvija Perić (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica), Igor Juran (ispred KUD-a Virovitica) i Marina Mađarević (ispred Matice hrvatske). Funkciju predsjednika obnašat će Miran Hajoš, a potpredsjednice Silvija Perić.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content