Kuhate odličan gorički paprikaš? Okupite ekipu i prijavite se na natjecanje u Pitomači

U povodu manifestacije Vidovo Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača u suradnji s Turističkom zajednicom općine organizira natjecanje u pripremanju autohtonog jela goričnog (vinogradarskog) paprikaša.

Natjecanje će se održati u subotu, 17. lipnja, na Trgu kralja Tomislava u Pitomači s početkom u 18 sati (potrebno je da se ekipe okupe oko 17 sati kako bi preuzele namirnice, kruh i pribor za jelo).

Za pripremanje paprikaša organizator osigurava glavnu namirnicu junetinu 5 kg, a ostale namirnice (povrće, začine i sl.) osigurava svaka ekipa prema vlastitoj recepturi. Svaka ekipa obavezna je ponijeti kotlić i stalak, te plinsku bocu i plamenik.
Predviđeno je da svaka kuharska ekipa pripremi oko 15 litara paprikaša, a sve će biti podijeljeno posjetiteljima u povodu proslave Dana općine Pitomača.

Organizator kao i svake godine po jednoj ekipi također osigurava: 5 kg kruha, 50 zdjelica za paprikaš 50 kom pribora za jelo i 6 kom mineralne vode od 1,5 lit. 

Za sve natjecatelje osigurane su zahvalnice za sudjelovanje, a najbolje ekipe prema procjeni komisije osvojit će nagrade za prvo, drugo i treće mjesto.

Prijave ekipa traju do petka, 9. lipnja 2023. godine.

(www.icv.hr, TZ općine Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content