Odavanjem počasti svima koji su svoje živote položili za domovinu, u Slatini obilježen Dan državnosti

Polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, te ispred spomen ploče na mjesnom domu u Nazorovoj ulici, danas je u organizaciji Grada Slatine svečano obilježen Dan državnosti.

U ovom zajedničkom činu odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za domovinu, uz predstavnike Grada Slatine predvođene gradonačelnikom Denisom Ostrošićem i Mjesnog odbora Vladimir Nazor koji danas također obilježava svoj dan, a koje je predvodila predsjednica Stoja Varju, sudjelovali su i gradski vijećnici predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Tomom Tomićem, zatim predstavnici braniteljskih udruga predvođeni Udrugom roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica i njezinim predsjednikom Tomom Grahovcem i Odborom za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije na čelu s predsjednikom Matom Bubašem, te predstavnici policije, gradskih institucija i udruga, kao i ostali građani.

Molitvu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje zajednički su predvodili slatinski župnici, preč. Nikola Jušić i preč. Dragan Hrgić, a mirozov je na trubi odsvirao Dražen Nemet.

(www.icv.hr, mf, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content