Održana završna konferencija treće faze projekta „Pružam ti ruku“ GDCK Virovitica

Danas (četvrtak) je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana završna konferencija projekta „Pružam ti ruku“ koji se provodio u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena faza III“.

Projektom „Pružam ti ruku“ zaposleno je 30 žena s lokalnog područja koje su pružale pomoć i podršku za 210 krajnjih korisnika pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

– U prvoj fazi ovoga programa imali smo zaposleno 40 žena na dvije godine, u drugoj fazi 50 na jednu godinu i sada u trećoj fazi mogli smo zaposliti 30 žena na šest mjeseci. Imamo najavu da će u srpnju ponovo biti raspisan poziv za program Zaželi četvrta faza koji bi trebao trajati tri godine. Velika je potreba za ovakvim programima na području naše županije. Ta potreba nije velika samo zbog nezaposlenosti žena nego i zbog broja korisnika. Doista je od velike važnosti i sigurna sam da će se ovaj program nastaviti i nakon četvrte faze jer je cilj smanjiti udomljavanje naših korisnika, ali i smanjiti njihovu usamljenost – kaže nam ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac.

IMG 1213

Provedbom ovoga Programa zadovoljna je i Vera Brdar koja s puno ljubavi obavlja svoj posao.

– Od prvog dana, od prve faze zaposlena sam kroz ovaj projekt. Osim što meni osigurava zaposlenje, puno znači i našim korisnicima, već sada prijateljima. Mi ubiti u njima vidimo svoje roditelje koje smo izgubili i lijepo nam je provoditi vrijeme s njima, a ujedno im i pomoći. Ništa nam nije teško jer sve te poslove odrađujemo i doma. Vjerujemo kako će se projekt nastaviti i ja planiram raditi dokle god bude projekt išao, do moje mirovine – kaže nam Vera B.

Završnoj konferenciji, između ostalih, nazočili su pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund te predsjednica GDCK Virovitica Margareta Stanić.

Projekt je odobren u ukupnom iznosu 196.326,90 eura, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Nositelj projekta bilo je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a projektni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Virovitica.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content