Ove biljke tjeraju komarce: Posadite ih u vrt ili vaše tegle na balkonima

Ljetna sezona znači više razloga da svoje vrijeme provedete vani. I premda ćete voljeti miris i osjećaj svježeg zraka, ali biti hrana za dosadne kukce i komarce nije nešto o čemu sanjamo. Iako postoje dostupni losioni i sprejevi za tjeranje insekata, oni ne mogu učiniti ništa kada se radi o odbijanju komaraca od ulaska u vaš dom. Pitanje je, međutim, postoje li koraci koji se mogu poduzeti kako bi se spriječilo njihovo razmnožavanje oko vašeg doma. Na sreću, možete zaustaviti razmnožavanje i širenje komaraca dodavanjem ovih biljaka u vaš vrt ili tegle.

Ovo je samo nekoliko primjera biljaka u kontejnerima koje možete uzgajati u i oko svoje kuće ako želite držati podalje štetočine. Ljepota ovih biljaka je u tome što se mogu koristiti iu druge svrhe, primjerice kada kuhate i slično. A budući da su i ukrasne biljke, i vaš će vrt i balkon izgledati još bolje, piše Healthybuilderz, a prenosi Poslovni dnevnik.

Kadifica

Kadifice je lako uzgojiti u svom vrtu, a osim što će unijeti jarku boju u vaš prostor, ova biljka također može otjerati komarce. Ali ako mislite da će tu završiti njegova funkcija, mogli biste se iznenaditi kada otkrijete da neven također može pomoći u odbijanju lisnih uši, bijelih mušica i slično.

Bosiljak

Bosiljak svakako oživljava naše salate i tjestenine, ali ova biljka također može pomoći u suzbijanju komaraca. Ono što ćete voljeti kod ove biljke je to što odaje tu određenu aromu bez da morate gnječiti njezine listove.

Citronela

Citronela se obično dodaje u mnoge svijeće i repelente protiv komaraca zbog svoje sposobnosti da odbija komarce. Ono što je sjajno u vezi s ovom biljkom je to što se radi o vrsti biljke koja se ne mora posebno održavati pa je možete uzgajati u svom dvorištu uz minimalnu njegu. Možete ga čak pomiješati s drugim biljkama koje tjeraju komarce u vašem domu kako biste komarce držali podalje.

Ružmarin

Drvenasti miris ružmarina daje snagu našim jelima, ali osim toga, ova biljka također može spriječiti dosadne komarce da vas pojedu. Ova biljka odbija čak i nametnike koji napadaju vaše povrće.

Češnjak

Još jedna biljka koju možete uzgajati u svom vrtu, a izgledat će sjajno iu posudama, je češnjak. Oštar miris koji se širi od češnjaka prirodno tjera komarce, što je odlično pogotovo ako želite zaštititi svoju obitelj od ugriza.

Lavanda

Pitate li se zašto vaša biljka lavande opstaje čak i kada u blizini ima insekata, životinja i drugih štetočina? Pa, to je zbog mirisa koji biljka ispušta, a koji dolazi od ulja koja se nalaze na lišću biljke. Ono što je dobro u vezi s tim je da je biljka otporna na sušu i prilično žilava, pogotovo kada se primi u vrtu. Samo se pobrinite da ima dovoljno sunca i dovoljno drenaže.

(poslovni.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content