Ovogodišnje izdanje airsoft spektakla u Lisičinama privuklo više od 450 natjecatelja iz raznih dijelova Hrvatske i Europe, donosimo djelić atmosfere

Airsoft klub “Legionari” iz Zagreba, nakon organizacije prošlogodišnjeg, a ujedno i drugog izdanja mega eventa “The World at War: Black Hawk Down”, ove godine odlučio se za nastavak uspješnog serijala.

Treće izdanje velikog adrenalinskog spektakla pod nazivom “The World at War: Water Wars”, proteklog je vikenda u naselju Lisičine u općini Voćin okupilo više od 450 sudionika iz brojnih airsoft klubova s područja Republike Hrvatske.

Zelena priroda, svjež zrak, lijepo i sunčano vrijeme stvorili su prekrasan ambijent u kojem su, tijekom tri dana, uživali i ‘airsofteri’ iz BiH, Srbije, Mađarske, Slovenije, te po prvi puta iz Rumunjske i Češke.

-Obilne kiše u proteklih desetak dana nisu nam bile prepreka za održavanje, izuzetno smo zadovoljni organizacijom, kao i brojem sudionika. Prošle godine smo imali natjecatelje iz čak šest zemalja, odnosno Poljske, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Ove godine Poljaci nažalost nisu mogli doći, ali po prvi puta smo imali natjecatelje iz Rumunjske i Češke. Naravno, ovdje govorimo o velikom susretu koji je proteklog vikenda doživio svoje treće izdanje, ali ovdje u Lisičinama organizirali smo već desetak susreta u proteklih nekoliko godina. Ljudi dolaze iz raznih dijelova Europe i uvijek su iznova zadivljeni prirodnim ljepotama ovog mjesta – rekao nam je ispred ASK “Legionari” Virovitičanin Deni Špiranec.

airsoft_lisicine_2023-14
Foto: LM Digital

Špiranec, koji inače živi u Zagrebu, član je ‘Legionara’ i idejni začetnik ovog spektakla i kako i sam ističe, uvijek mu je drago vratiti se ‘kući’ i natjecatelje iz raznih dijelova Hrvatske i Europe upoznati s ljepotama Virovitičko-podravske županije.

-Želja mi je na ovaj način promovirati lokalni seoski turizam i ljepote Virovitičko-podravske županije, u ovom slučaju Lisičina, koje su se pokazale kao najprikladniji teren za ovako veliki događaj raznovrsnog scenarija. Jedan od glavnih razloga je mir, ali i odvojenost od naseljenih mjesta – dodao je Špiranec.

airsoft_lisicine_2023-21
Foto: LM Digital

Plastične kuglice tako su ponovno tražile put do svoje mete, dimne bombe u raznim bojama, ‘eksplozije’ mina, kao i replike oružja raznih vojski iz više vremenskih perioda stvorile su i ovog puta atmosferu pravog ratnog sukoba.

Za kraj, Špiranec se zahvalio svim sudionicima na dolasku, druženju i odličnoj suradnji, ali i lokalnom stanovništvu na nesebičnoj pomoći u organizaciji, kao i svima koji su zaslužni za održavanje ovog velikog spektakla i koji su aktivno sudjelovali u cijeloj ovoj priči, između ostalih, vatrogascima DVD-a Voćin i Čačinci, te djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu VPŽ.

Zavirite u fotogaleriju, donosimo djelić atmosfere iz Lisičina…

(www.icv.hr, ASK Legionari, foto: LM Digital)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content