Poreznom reformom stiže velika novost po pitanju napojnica, evo o čemu se radi

Vlada je danas (srijeda) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavila detalje novog kruga porezne reforme u sklopu kojega se ukida prirez jedinicama lokalne samouprave, osobni odbitak diže se na 560 eura, a država preuzima dio troška uplate mirovinskih doprinosa za građane s malim plaćama.

Premijer Plenković je poručio da je osnovni cilj reforme povećanje plaća te da će u novom krugu reforme biti izmijenjeno ili dopunjeno devet zakona – prenosi Index

Neoporeziva napojnica od 3.360 eura

Tvrdi kako su ciljevi Vlade podizanje životnog standarda i plaće, osobito onih građana s najnižim primanjima, podizanje kupovne moći kućanstava, smanjivanje nejednakosti, očuvanje gospodarskog rasta te jačanje fiskalne autonomije jedinica lokalne samouprave.

Od ostalih poreznih izmjena najavljeni su određivanje neoporezive napojnice od 3.360 eura i uvođenje plaćanja karticama, omogućavanje donacije u iznosu većem od 2 posto prošlogodišnjih prihoda te opcijska dodjela udjela, a ne samo dionica. Rok za plaćanje poreza na dohodak utvrđuje se na 28. veljače, bez obzira na datum podnošenja prijave, a porez na dobit plaćat će se 30. travnja.

(index.hr, tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content