Predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice Edita Šerkezi potpisala Sporazum o suradnji i prijateljstvu između savjeta mladih grada Požege, Virovitice, Čakovca i Karlovca

U subotu, 20. svibnja u Gradu Požegi potpisan je Sporazum o suradnji i prijateljstvu između savjeta mladih grada Požege, Virovitice, Čakovca i Karlovca. Na potpisivanju je sudjelovala Edita Šerkezi, predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice.

Predsjednike i članove savjeta mladih ugostili su i pozdravili domaćini: pročelnica Upravnog odjela za samoupravu Ljiljana Bilen, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović zajedno s članovima Savjeta mladih Grada Požege i njihovim predsjednikom Lukom Hećimovićem.

Nakon potpisivanja Sporazuma gosti su imali priliku posjetiti sva četiri požeška trga te vidjeti ostale gradske znamenitosti. Zamjenik predsjednika Savjeta mladih Grada Požege profesor Zoran Jekić prisutne je upoznao o povijesti Požege te održao kraća izlaganja tijekom obilaska. Nakon obilaska grada, uslijedio je posjet Centru za posjetitelje „Požeška kuća”. Tamo su gosti imali priliku upoznati se sa svim sadržajima koje pruža novootvoreni Centar. Predstavnici Savjeta mladih Grada Požege zahvalili su djelatnicima „Požeške kuće” na ugodnom prijemu i prezentaciji.

– Potpisom ovoga Sporazuma o suradnji Savjeti mladih razmjenjivat će iskustva i međusobne aktivnosti kroz koje će se povećati uključenost mladih na društveni angažman. Jedan od projekata na kojem se intenzivno radi je vezan uz razvoj komunikacije mladih. Projekt će biti realiziran kroz ovu i iduću godinu, a svakako me veseli provođenje i ostalih aktivnosti koje će biti vezane kroz naše Savjete mladih – rekao je Luka Hećimović, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.

– Zadovoljstvo mi je što je Savjet mladih Grada Virovitice potpisao Sporazum sa Savjetima mladih Grada Požege i Karlovca te obnovio Sporazum sa Gradom Čakovcem. Iznjedrili smo nove ideje te ćemo nastojati redovito izmjenjivati primjere dobre prakse u radu s mladima. Zajedno ćemo raditi na konstruktivnim rješenjima koja će unaprijediti kvalitetu života svih nas te će pridonijeti većoj aktivnosti mladih u lokalnoj zajednici, što nam je zajednička želja. Imajući u vidu zadovoljstvo svih nas, cilj nam je obuhvatiti interese raznih dobnih skupina mladih te ponuditi im što bogatiji izbor korištenja slobodnog vremena. Kako smo svjesni toga da su mladi danas sve manje zainteresirani za postojeće aktivnosti, morat ćemo biti što kreativniji za osmišljavanje novih. Radujem se budućoj suradnji te se nadam da će naše ideje uroditi plodom. Želimo popraviti sve što smatramo da se popraviti može i napraviti naše gradove što ugodnijim mjestom za život mladih. Ovim putem također se i zahvaljujem Gradu Požegi na gostoprimstvu – rekla je Edita Šerkezi, predsjednica Savjeta mladih Grada Virovitice.

(virovitica.hr, Savjet mladih Grada Požege)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content