Priopćenje orahovačkog HSS-a nakon neodržavanja još jedne sjednice Gradskog vijeća

Orahovački HSS oglasio se priopćenjem u povodu neodržavanja još jedne sjednice Gradskog vijeća. Priopćenje koje potpisuje predsjednica ŽO HSS VPŽ i vijećnica GV HSS-a Orahovica Lana Jurkin prenosimo u cijelosti. 

– “Prošlost nam ostaje da učimo na pogreškama kako ih ne bismo ponovili. Sve što radimo danas, treba biti u funkciji boljeg života sada, ali i u budućnosti. Gradimo budućnost svi zajedno, bez straha i podjela!”

Bila je to jedna od glavnih rečenica orahovačkog HSS-a na izborima 2021. godine. Toga smo se i držali. Ono što se danas događa u Orahovici je da se povijest ponavlja samo s drugim akterima. Samovolja, osobni interesi, ucjene, nerealne političke ambicije opet su prisutne u našoj “maloj Švicarskoj”. Scena je ista, glumci promijenjeni.

Kako smo govorili i u predizbornoj kampanji, tako smo nastavili i djelovati. Mi u HSS-u Orahovica svjesni smo da niti jedna opcija u trenutačnom omjeru snaga ne može samostalno upravljati gradom. Niti će moći i na sljedećim izborima. HSS Orahovica podržavao je i podržavat će prije svega zdrav razum i svaku ideju u kojoj budemo vidjeli dobro za građane te ćemo u njoj željeti aktivno sudjelovati. U raspravama smo bili konstruktivni, aktivni, pravdoljubivi i pošteni. Nismo se krili iza stranačke stege. Takav model funkcioniranja ne znači da smo neprijatelji drugačijem načinu razmišljanja u funkcioniranju drugih stranaka. Želim vjerovati da naš način razmišljanja može biti pozitivan primjer i drugima i da će jednog dana u donošenju političkih odluka prevladati “snaga argumenta” nad “argumentom snage”.

Nazivanje HSS-a HDZ-ovim satelitom je i više nego ružan način omalovažavanja članova i vijećnika stranke sa stoljetnom povijesti. Nimalo fer politički potez, ali vodimo se da je bitnije gledati tko je rekao, a ne što je rekao.

Sama činjenica da je upravo HSS srušio kvorum sjednice na kojem se glasalo o upravo spomenutim pločama HOS-a dovoljno govori o različitosti stavova, i tada smo stali iza svojih riječi i djela, a to je ne dizanje ruku i rušenje kvoruma. Za svaku odluku s kojom se ne slažemo i koju ne podržavamo stav će biti isti. Oni koji se kunu u interes građana neka objasne građanima zašto će se OPET trošiti novac na izbore kojih je bilo i previše u posljednjih nekoliko godina, a rezultat tih izbora u sastavu vijeća bit će vrlo sličan, novac potrošen. Poruka svim akterima Gradskog vijeća grada Orahovice je da treba nekada zasukati rukave, raditi i odraditi, boriti se za dobrobit cijele zajednice, a ne opstruirati svaku odluku, ili bar pokušaj boljeg samo zbog boje članskih iskaznica.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content