Priopćenje za javnost predsjednika Gradskog vijeća Tome Tomića vezano uz naplatu parkiranja u Slatini

Predsjednik Gradskog vijeća Slatine Tomo Tomić uputio je priopćenje za javnost u vezi naplate parkiranja u gradu Slatini, a koje prenosimo u cijelosti.

– Poštovane sugrađanke i sugrađani, obraćam vam se ovim priopćenjem potaknut brojnim upitima vezanim uz naplatu parkinga u gradu Slatini. Kao što ste već upoznati, Gradsko vijeće Grada Slatine na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine održanoj 18.05.2023.godine donijelo je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o organizaciji, načinu naplate i nadzoru parkiranja u gradu Slatini. Odluka je trebala stupiti na snagu 8. dan nakon objave u Službenom glasniku Grada Slatine. Ista odluka objavljena je u Službenom glasniku dana 22.05.2023.godine. Prema tome naplata parkiranja u gradu Slatini prestala bi dana 30.05.2023.godine. Dana 23.05.2023.godine u Službenom glasniku objavljeno je kako je gradonačelnik Ostrošić donio Odluku o obustavi Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o organizaciji, načinu naplate i nadzoru parkiranja u gradu Slatini. Što to sada znači za sve nas? Gradonačelnik je odluku obustavio te će zatražiti mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave o radnjama koje su prethodile donošenju odluke. Spornim smatra to što odluka nije bila na javnom savjetovanju u trajanju od 30 dana.

Pojednostavimo, gradonačelnik doslovno kupuje vrijeme te produžava nelegalnu naplatu parkiranja na velikom dijelu grada Slatine do nalaza Ministarstva pravosuđa i uprave. Ukoliko mu mišljenje istog ne bude odgovaralo uvjeren sam da će pokušati pronaći način kako bi nelegalnu naplatu što duže ostavio na snazi.

Napomenuo bih da naplata parkiranja u gradu Slatini posluje s gubitkom od nekoliko desetaka tisuća kuna, tj. gubitkom većim od 10 000€ već nekoliko godina. Stoga je to i jedan od razloga zbog čega inzistiramo na obustavi naplate parkiranja.

Drage sugrađanke i sugrađani, kao vijećnici Gradskog vijeća Grada Slatine uložit ćemo maksimalne napore kako bi se naplata parkiranja u gradu Slatini obustavila sve dok se ne osigura legalna naplata svih parkirnih mjesta u gradu Slatini te preduvjeti za isplativost naplate parkiranja – stoji u priopćenju. 

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content