Provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi za općine Nova Bukovica i Mikleuš te grad Slatinu

Gradsko društvo Crvenog križa Slatina jučer (petak) je u novobukovačkom mjesnom domu organiziralo akciju dobrovoljnog darivanja krvi za općine Nova Bukovica i Mikleuš. Akcija je provedena i u Slatini, u prostoru Crvenog križa, za djelatnike Policijske postaje Slatina i građanstvo.

U devetoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Novoj Bukovici krv je dalo 28 osoba, od toga 26 muškaraca i dvije žene. Iz zdravstvenih razloga odbijene su dvije osobe. Prvi je put krv darovao Benjamin Jozing.

U desetoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Slatini krv je dalo 70 darivatelja, od toga 50 muškaraca i 20 žena, iz zdravstvenih razloga odbijeno je troje darivatelja. Prvi put krv su dale 3 osobe, Boris Kovačević i Dino Novotni iz Orahovice, te Vlatka Novak iz Slatine.

U 2023. godini ukupno su 444 osobe dale krv, od toga 356 muškaraca i 88 žena. Prvi put krv je dalo 29 osoba, a zbog zdravstvenih razloga odbijeno je 28 osoba. U usporedbi s istim periodom prošle godine, prikupljeno je 50 vrećica krvi više, što je obećavajući znak oporavka.

Od prosinca 2012. godine krv prikuplja Transfuzijska jedinca KBC Osijek na području 4 slavonske županije. Sljedeće akcije su u petak, 16. lipnja, u Voćinu.

(www.icv.hr, adf; CK Slatina, vj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content