Slatinski navijači fanatično bodrili svoje heroje, Moslavina ipak ‘preživjela’ i ostala u društvu premijerligaša

Nakon prve utakmice za popunu Paket24 Premijer lige, rukometaši Slatine imali su prednost s gostovanja iz Kutine od jednog zgoditka, a bilo je 27:26. Nažalost, na svom terenu u grotlu sportske dvorane Srednje škole Marka Marulića, Slatinčani su poklekli u posljednjih desetak minuta i ostali bez premijerligaškog statusa. Kutinska Moslavina je pobijedila 27:23 i ostala premijerligaš.

Ulaznice za subotnju utakmicu razgrabljene su istog dana kada su puštene u prodaju. Tribina je u slatinskoj dvorani bila dupkom puna. Domaći rukometaši su odlično ušli u utakmicu i od prve minute držali minimalnu prednost. Samo u jednom trenutku gosti su bili u plusu, ali su se Slatinčani brzo vratili u svoj ritam. Na odmor se otišlo s prednošću domaće momčadi 14:13.

U prvih deset minuta nastavka Slatinčani kontroliraju rezultat. U 42. minuti Moslavina odlazi na +2 (20:18), ali se domaći rukometaši vrlo brzo vraćaju u egal (20:20 u 46. minuti) i tada slijedi slatinska “crna rupa” od 11 minuta. Obrana Moslavine spriječava slatinske napade, a istovremeno gostujući rukometaši postižu pet zgoditaka za prednost 25:20.

Slatinčani se bude i s tri uzastopna pogotka u posljednju minutu ulaze s -2 (25:23), što budi nadu za pozitivnim rezultatom. Iskusniji gosti iz Kutine do kraja su s dva zgoditka potvrdili svoju pobjedu 27:23.

Domaći navijači, koji su tijekom cijele utakmice bili osmi igrač, frenetičnim pljeskom ispratili su svoje heroje s nadom da u idućoj sezoni mogu ponoviti ovaj rezultat.

Najefikasniji u slatinskim redovima bili su Marin Grganić s deset i Ivan Repić s četiri zgoditka, dok je odlični vratar Lovro Frajhaut sakupio 11 obrana.

Slatina: Lovro Frajhaut (11+0), Ivan Horvat, Ivan Repić 4, Marin Greganić 10 (4), Rok Kekez 2, Tin Baćani, Nikola Brnada, Igor Dragojević, Antonio Butorac, Ivan Lukac 2, Matija Lisinski 2, Benjamin Hankić 2, Filip Mataija 1, Mario Šomođi i Ivan Berkec. Trener: Viktor Frajhaut.

(www.icv.hr, mš, foto: D. Fišli i K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content