Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Sopje: Zlatnu plaketu dobili sportski ribolovac Mario Matić i NK Podravac, a Srebrnu Lovačka udruga Fazan

U povodu Dana općine Sopje i blagdana sv. Florijana jučer (četvrtak) je u sopjanskom Mjesnom domu održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Sopje.

Uoči sjednice odana je počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca uz spomen-ploču kod Zdenca života u središtu Sopja. Počast su odali vijećnici Općinskog vijeća na čelu s predsjednikom Sinišom Hrgovićem, načelnik općine Sopje Berislav Androš, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, načelnici s područja VPŽ te brojni mještani. Molitvu je predvodio sopjanski župnik vlč. Stjepan Škvorc.

Na samom početku sve nazočne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović.

– Velika hvala svima što ste došli na ovu našu svečanu sjednicu u povodu Dana općine Sopje. Posebno zahvaljujem svojim vijećnicama i vijećnicima s kojima imam jako dobru suradnju, zahvaljujem i svim djelatnicima Općine Sopje koji marljivo rade za dobrobit svih vas mještana. Svi radimo marljivo za dobrobit mještana kako bismo maksimalno brzo, kompetentno i po zakonu mogli participirati te iskoristiti sve ono što nam se pruža za boljitak naše općine. Svim našim stanovnicima želim sretan Dan općine – rekao je Hrgović.

IMG_2088

O projektima koji su provedeni u proteklom razdoblju i onima koji su u planu nakon pozdravnih riječi govorio je načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Svake godine na blagdan svetog Florijana održavamo svečanu sjednicu i ukratko se osvrnemo na sve što se dogodilo u proteklom razdoblju. Izdvojit ću tako da smo sufinancirali rad Crvenog križa i prijevoz učenika, nabavljamo radne bilježnice i druge potrepštine za osnovnoškolce, financiramo rad vrtića i na taj način olakšavamo roditeljima boravak djece u vrtiću. I prošle godine smo imali stavku za održavanje nerazvrstanih cesta, zatim naknadu za novorođenčad, povećali smo iznos za stipendiranje svih naših studenata, darivali smo djecu za svetog Nikolu, isplatili smo božićnice i uskrsnice svim našim mještanima u potrebi, sufinanciramo ekskurzije za naše školarce, te sufinanciramo rad Veleučilišta u Virovitici. Od nekih, rekao bih, opipljivijih infrastrukturnih projekata, i tu smo bili dosta aktivni prošle godine i gledali smo da svaki taj projekt bude sufinanciran iz nekog natječaja kako bi što manje izdvojili iz proračuna. Što se tiče tih projekata, odradili smo krovište na domu u Josipovu, krovište u Gornjem Predrijevu, uredit ćemo vatrogasno spremište u Vaškoj, sagradili smo multifunkcionalno igralište u Sopju koje privlači sportaše i iz Sopja i iz šire okolice. Ono što nam slijedi u vrlo bliskoj budućnosti je uređenje svlačionica na nogometnom igralištu u Grabiću, u Španatu uređenje krovišta i fasade na mjesnom domu, nadstrešnice kod igrališta na nogometnim igralištima u Josipovu i Vaškoj, fasada na mjesnom domu u Josipovu, u Novoj Šarovki ulaganje u sportsku infrastrukturu, a u Sopju mislimo postaviti pametnu stanicu za električne bicikle. Nadalje, u planu je jedan veliki projekt, a to je širokopojasni internet koji provodimo s našim partnerima putem kojeg će se dobiti usluga brzog interneta za sve naše stanovnike, i nadalje ćemo provoditi programe za naše mlade obitelji. Ono što nam polako kuca na vrata je zakup poljoprivrednog zemljišta. Ovim bih putem stoga obavijestio sve naše poljoprivrednike da se polako pripremaju sa svojim programima i da spremno dočekaju natječaj. Najavljujem ovim putem da će se edukacija u vezi s time održati 26. svibnja u 11 sati u ovom domu. Na kraju, svima koji su potpomogli naš rad upućujem veliko hvala, a svim mještankama i mještanima općine Sopje želim sretan Dan općine i blagdan sv. Florijana – izložio je načelnik Androš.

IMG_2114

Čestitke u povodu Dana općine Sopje stanovnicima općine uputili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, te naglasili kako će općina Sopje i načelnik Androš i nadalje imati njihovu bezrezervnu potporu u nastojanjima da ovu, već naprednu općinu učine još boljim mjestom za život svih njenih stanovnika.

Na kraju svečane sjednice predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović i općinski načelnik Berislav Androš uručili su plakete zaslužnima za napredak i promociju općine Sopje u prošloj godini.

Srebrna plaketa je otišla u ruke Lovačke udruge “Fazan” Kapinci – Sopje, a Zlatne plakete su dobili NK Podravac Sopje za osvajanje prvog mjesta u 1. ŽNL VPŽ u sezoni 2021./2022. i sportski ribolovac Mario Matić koji će kao član hrvatske reprezentacije do 25 godina sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Portugalu u srpnju i kolovozu ove godine.
U ime laureata na dobivenim nagradama zahvalio je ribolovac Mario Matić.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content