U Domu za odrasle osobe u Borovi raznovrsnim programom svečano obilježen Međunarodni dan obitelji

U Domu za odrasle osobe Borova, prigodnim programom obilježen je Međunarodni dan obitelji. Ovaj dan u Domu se obilježava svake godine i tako se nastoji naglasiti važnost obiteljskog života i obitelji kao osnovne zajednice u društvu i širom svijeta.

Na samom početku svečanosti, goste, među kojima su bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb VPŽ Melita Sirovica, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal i drugi, pozdravila je ravnateljica Doma Zlata Rončević.

– Svake godine u našem domu obilježavamo ovaj dan kako bi našim korisnicima dali do znanja da smo uz njih i njihove sretne, ali i one manje sretne trenutke kroz cijelu godinu. Obitelj je važna i zato i mi nastojimo promicati obiteljske vrijednosti, kao i druženje korisnika, obitelji, skrbnika, a ovom prilikom došli su nam i gosti koji nam nesebično pružaju podršku i pomoć tijekom cijele godine i na tome im veliko hvala – rekla je ravnateljica Zlata Rončević.

Istaknula je tom prigodom da Dom za odrasle osobe u Borovi trenutno ima 154 štićenika, od tog 150 na smještaju i četiri korisnika u programu organiziranog stanovanja.

– Dogodine će situacija biti nešto drugačija. Provodimo projekt pod nazivom Moja kućica moja slobodica u sklopu kojeg ćemo 20 korisnika izmjestiti u organizirano stanovanje, a za tu svrhu otkupili smo dvije obiteljske kuće u naselju Borova – naglasila je Rončević.

Dom za odrasle osobe u Borovi vrlo je značajan korisnicima i njihovim obiteljima, ali isto tako i lokalnoj zajednici, općini Suhopolje, kao i Virovitičko-podravskoj županiji, naglasio je tom prigodom župan Igor Andrović.

– Upravo obilježavanje Međunarodnog dana obitelji daje poseban akcent na ono najvažnije, a to je obitelj. Smatram da djelatnici Doma u Borovi, ali i svi njihovi suradnici, zajedno s lokalnom samoupravom čine jednu veliku obitelj koja odlično funkcionira, a siguran sam da će tako biti i nadalje. Ova tematika je jedan od prioriteta lokalne samouprave, a najveći podršku tome daju sami djelatnici, ali i korisnici koji unutar Doma vrlo dobro funkcioniraju, a to nam pokazuju i povodom ovakve hvalevrijedne manifestacije, odnosno tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana obitelji – rekao je župan Andrović.

U nastavku je uslijedio zanimljiv i raznovrsan program. Štićenici i djelatnici Doma održali su lijepu priredbu sastavljenu od glazbenih, scenskih i literarnih uradaka, a za kraj dodajmo kako će Ana Buntić i Antun Crnčić predstavljati Dom za odrasle osobe Borova, općinu Suhopolje i Virovitičko-podravsku županiju na Domoplesu – plesnom natjecanju korisnika Domova za odrasle osobe u RH koje će se 18. svibnja održati u Zagrebu. Ana i Antun će otplesati bečki valcer, a premijera im je bila danas na Danu obitelji.

(www.icv.hr, bs; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content