U Đurđevcu svečano položen temeljni kamen za izgradnju druge višestambene zgradu u sklopu POS programa

Danas (srijeda) je na Radničkoj cesti u Đurđevcu svečano upriličeno polaganje temeljnog kamena za izgradnju još jedne višestambene zgrade preko POS programa.

Tom prigodom gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov potpisali su ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i APN-a.

Do sada su uspješno realizirali izgradnju jedne stambene zgrade POS-a u Radničkoj ulici, a s obzirom na velik interes mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja ovo je samo nastavak odlične suradnje koju Grad i APN imaju.

– Cilj ove suradnje i izgradnje još jedne višestambene zgrade je omogućiti obiteljima s područja grada Đurđevca lakše stambeno zbrinjavanje i poboljšanje kvalitete stanovanja. To će se postići izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će biti sve u redu po tom pitanju i već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – rekao je gradonačelnik Janči te je dodao kako je Grad i ove godine osigurao građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture, priključke na komunalnu infrastrukturu te izradio glavni projekt i ishodio građevinsku dozvolu.

Direktor APN-a Dragan Hristov istaknuo je kako će i ova druga zgrada imati 12 stanova s devet garaža i parkirnim mjestima, a rok za izgradnju je godinu dana.

– Rok izgradnje je godinu dana, a ukupna vrijednost radova je 1,6 milijuna eura, od čega su poticajna sredstva oko 400 tisuća eura, dok predviđena cijena stana po metru kvadratnom iznosi 1.489 eura te je ona fiksna i neće se mijenjati. Vjerujem kako ćemo se svi ovdje za godinu dana ponovno naći na otvorenju ove nove stambene zgrade – istaknuo je direktor.

Nova zgrada gradit će se pored postojeće, a površina stanova biti će od 65 do 83 m2. Radove će izvoditi tvrtka Konfort d.o.o., a nadzor radova Studio HM. Gradilište, radnike i buduće stanare blagoslovio je župnik Župe Svetog Jurja Tomislav Leskovar.

Svi oni koji ne uspiju riješiti stambeno pitanje kroz ovaj projekt, mogu očekivati da će se suradnja nastaviti i dalje jer Grad Đurđevac u svome vlasništvu ima još nekoliko građevinskih zemljišta na Radničkoj cesti te su u planu nove izgradnje.

(www.icv.hr, djurdjevac.hr, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content