U Osijeku započeo 1. simpozij hitne medicine: Spremni na odricanje, a svaki spašeni život vrijedan je toga

Prvi simpozij hitne medicine u Osijeku svečano je otvoren u petak povodom 10. rođendana Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Osijeku. 

Cilj simpozija koji se održava od 12. do 14. svibnja je osnažiti i obogatiti liječničke spoznaje i omogućiti najadekvatniju izmjenu stručnih informacija kako bi se u svakom pogledu unaprijedila kvaliteta pružanja hitne medicinske pomoći i skrbi svim pacijentima. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Mi smo i kao građani i kao pacijenti svjesni obima posla kojeg imaju liječnici hitne medicine i na tome smo im zaista zahvalni. Osječko-baranjska županija pruža punu podršku organizaciji ovakvog skupa, ali i radu Kliničkog bolničkog centra u Osijeku, što ćemo činiti i dalje. Kao što je već poznato, zajedno s Vladom RH, Gradom Osijekom i KBC-om Osijek, sudjelujemo u izgradnji nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema koja će našim pacijentima pružiti najbolju moguću skrb – kazao je zamjenik župana.

Organizatorica Simpozija, dr. Vedrana Makarović naglasila je kako su u Osijek pristigli najbolji stručnjaci hitne medicine iz Hrvatske, ali i cijele regije.

– Ove godine organizirali smo 1. simpozij hitne medicine u Osijeku jer slavimo 10. obljetnicu djelovanja OHBP-a, ali i očekujemo skoro useljenje u novu zgradu. Želja nam je da liječnici iz cijele Hrvatske i inozemstva međusobno razmijene svoja iskustva i vještine, ali i da privučemo nove mlade stručnjake u odabiru ove grane medicine. Oni koji se za to odluče moraju biti prije svega humani i hrabri, spremni na odricanja, ali svaki spašeni život toga je itekako vrijedan – naglasila je Makarović.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content