U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga održana tribina s gradonačelnikom: Ovaj događaj označio početak programa obilježavanja Dana grada Našica

U četvrtak, 25. svibnja na inicijativu Srednje škole Isidora Kršnjavoga, održana je tribina s gradonačelnikom – događaj kojim je ujedno započelo ovogodišnje obilježavanje Dana grada Našica.

Nakon glazbenog uvoda kojeg su pripremili član Tamburaškog društva “Dora Pejačević” Toma Blagojević i profesor Dean Kopri, sve nazočne potom je pozdravio ravnatelj škole Željko Filjak naglasivši izvrsnu suradnju s Gradom, gradonačelnikom Kašubom, ali i Osječko-baranjskom županijom. Naglasio je pritom da je za organizaciju tribine zaslužna profesorica Ljiljana Kasapović, ujedno i moderatorica ovog događaja, kojoj je za realizaciju iste bilo potrebno oko godinu dana.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je u pratnji gradske pročelnice za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalene Vidaković – Gelenčir i direktorice Turističke zajednice grada Našica Ines Resler, posjetio Srednju školu Izidora Kršnjavoga i odgovarao na brojna pitanja učenika.

– Tribina s gradonačelnikom vrlo je dobra inicijativa škole i profesorice Kasapović, ovo je možda i najbolji način za prezentirati rad Gradske uprave i objasniti kako i na koji način pridonosi kvaliteti života građana u Našicama. Možda i najbitnije bilo je ovom prigodom doznati što mladi žele kako bi se u svom gradu osjećali ugodnije i bolje – rekao je gradončalenik Kašuba.

Foto-4

Profesorica Ljiljana Kasapović rekla je kako su u traženju najpovoljnijeg datuma odabrali upravo ovaj jer povezuje Dan grada Našica i Dan škole.

– Glavni cilj ove tribine je bio upoznati učenike što i kako radi Gradska uprava, odnosno lokalna vlast, u što se ulažu sredstva iz vlastitog proračuna ili EU fondova. Svjesni smo da mladi uvelike provode vrijeme na društvenim mrežama jer su to moderne generacije, ali moramo zajedno promišljati, zabavljati se i stvarati trajne vrijednosti koje bi Našice činilo ugodnijim mjestom za život i time potaknuli mlade na ostanak u ovom gradu – rekla je profesorica Kasapović.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content