U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači održano ekipno šahovsko natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola

U Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača u petak, 12. svibnja, u povodu obilježavanja Dana škole održan je Šahovski dan, odnosno ekipno šahovsko natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola iz Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Već tradicionalni šahovski turnir i ove je godine najveći srednjoškolski šahovski događaj kojemu su podršku dali Šahovski klub “Picok” iz Đurđevca koji im je posudio potrebnu šahovsku opremu te Šahovski savez Virovitičko-podravske županije na čelu s predsjednikom Miroslavom Totom, ujedno i šahovskim sucem, koji im je osigurao pehare i medalje za pobjednike, a najveću potporu dobili su od novog ravnatelja škole Marka Marića koji podržava šah u školi i šahovsku tradiciju ovakvih turnira u okviru Dana škole.

Tako su se u kategoriji osnovnih škola natjecali OŠ Đurđevac, OŠ Gradina (muška i ženska ekipa), OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ I. G. Kovačića Gornje Bazje te OŠ Kloštar Podravski. U kategoriji srednjih škola natjecali su se učenici SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača, Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Katoličke gimnazije Virovitica, Tehničke škole Virovitica, Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac te Tehničke škole Bjelovar.

Igralo se s četiri igrača po ekipi, a vrijeme na šahovskom satu postavljeno je na 10 minuta + 5 sekundi po potezu. Natjecanje su nadgledali i vodili licencirani šahovski suci Miroslav Tot i Marin Domović.

U konkurenciji osnovnih škola rezultati su sljedeći:

1. OŠ Đurđevac, Đurđevac
2. OŠ Gradina, Gradina M
3. OŠ Petra Preradovića, Pitomača
4. OŠ I. G. Kovačića, Gornje Bazje
5. OŠ Kloštar Podravski, Kloštar P.
6. OŠ Gradina, Gradina Ž

U konkurenciji srednjih škola rezultati su sljedeći:

1. Tehnička škola Bjelovar
2. Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača
3. Tehnička škola Virovitica
4. Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac
5. Katolička gimnazija Virovitica
6. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica

(www.icv.hr, SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content