U Valpovu održana 9. Smotra amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva: Orahovačke Dance starsice oduševile publiku

Mažoretkinje grada Valpova, u suradnji s Osnovnom školom Ladimirevci, a pod pokroviteljstvom Grada Valpova i Turističke zajednice te Osječko-baranjske županije, devetu godinu za redom pripremile su smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva pod nazivom ”Veseli ritam pokreta”.

Ova smotra je održana u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa i revijalnog je karaktera te obuhvaća plesne točke u kategorijama mažoret plesa, kreativnog plesa i duet dancea te jedini natjecateljski dio, a to je izložba likovnih radova.

U Gradskoj školskoj dvorani u Valpovu program je počeo otvorenjem izložbe pod naslovom ”Plesom oko svijeta” koju je svečano otvorio ravnatelj Osnovne škole Ladimirevci Damir Jakopiček. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo proglasilo je 13 najboljih radova, a za najbolji je izdvojen rad Darisa Beganovića iz OŠ Kiseljak iz BiH. Među 13 najboljih svoje je mjesto našla i Anja Vuga, učenica 1c razreda OŠ Vladimir Nazor Virovitica, a na natjecanju je sudjelovala i još jedna učenica iste škole, Ana Slanac.

Uslijedilo je potom otvorenje smotre na kojem se prva obratila predsjednica Mažoretkinja grada Valpova Mirela Skelac:

– Cilj smotre je poticanje razvoja dječje kreativnosti kroz korelaciju plesne i likovne kulture. Poznato je da ples ima pozitivan utjecaj na cjelokupni razvoj osobnosti kao što su samopouzdanje, razvoj socijalne kompetencije te unaprjeđenje procesa učenja i poticanje višestruke inteligencije. Ples pomaže i u boljem razumijevanju i otkrivanju sebe te izražavanju emocija. Mi ovo radimo već devetu godinu za redom i ponosni što je naša smotra postala prepoznatljiva i posjećena– rekla je Skelac, a zatim je smotru otvorio zamjenik gradonačelnika grada Valpova Marko Barišić.

Krenulo je potom u veselom ritmu pokreta, a plesale su sve generacije. Odličnim nastupima plesačica iz osječke i vinkovačke škole pridružile su se i plesačice orahovačke Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, odnosno skupina Dance stars.

– Sretne smo što smo došle na ovu smotru koja je doista prekrasna i drago mi je da su nazočni bili zadovoljni našom izvedbom. Otplesali smo koreografiju s kojom smo nastupili na Državnom natjecanju u Poreču i uživali smo u svakom koraku. Hvala Udruzi Mažoretkinje grada Valpova na odličnom domaćinstvu i vidimo se sigurno i iduće godine – rekla je voditeljica Dance starsa učiteljica Silvana Lešić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content