Valentino Vulama, u sklopu ciklusa sportskih manifestacija FIT IN Slavonija i Podravina 2023., održao besplatnu radionicu parkoura

Valentino Vulama, magistar kineziologije, gimnastički trener i ljubitelj akrobacija iz Zagreba, jučer (nedjelja) je na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića za sve zainteresirane, u organizaciji Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije te u sklopu ciklusa sportskih manifestacija FIT IN Slavonija i Podravina 2023., održao besplatnu radionicu parkoura.

Za one koji nisu upoznati, parkour je aktivnost koja kombinira sve prirodne vještine ljudskog tijela poput trčanja, preskakanja, penjanja i slično. Cilj je biti u mogućnosti suočiti se s preprekama koje su vam postavljene, bilo da se nalaze u prirodnom ili urbanom okruženju, koristeći pokrete koji sadržavaju efikasnost i kontrolu, a na radionici je sudjelovalo 15-tak odvažnih.

Svrha same radionice je poticanje mladih na tjelesnu aktivnost kroz igru, a sve uz razvoj kreativnosti, oslobađanje od strahova te poticanje na razvoj socijalizacije kroz korisno iskorišteno vrijeme. Parkour također razvija razne sposobnosti, no ono što je najbitnije, potiču se i fiziološke dobrobiti na organizam pojedinca.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content