Veliki humanitarac Ivan Perković dopremio još jedan šleper medicinske pomoći Gradskom društvu Crvenog križa Orahovica

Danas (ponedjeljak) je ispred skladišta Gradskog društva Crvenog križa dočekan još jedan šleper humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme koju je svojoj Orahovici dopremio veliki humanitarac, rođeni Orahovčanin Ivan Perković.

Perkovića su dočekali gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik i stručni suradnik GDCK Orahovica Pavao Ramić i Željko Kiš, župnik orahovački vlč. Željko Strnak te mnoštvo volontera orahovačkog Crvenog križa.

Ivan Perković koji više od 30 godina dobavlja humanitarnu pomoć Orahovici, posebno u vidu medicinske opreme, kao i uvijek bio je skroman.

-Najsretniji sam kada pomognem svom rodnom gradu, svojoj Orahovici. Za ovaj grad i moje ljude ništa mi nije teško, a moram reći veliko hvala Željku Kišu i predsjedniku Pavlu Ramiću koji me uvijek srdačno dočekaju te hvala gradonačelniku Risteru koji je također uvijek uz nas i velečasnom na posebnom blagoslovu – rekao je Perković, a potom je svu opremu, vrijedne ljude i posebno obitelj Perković blagoslovio velečasni Željko Strnak također se zahvalivši ovim ljudima velikog srca.

Gradonačelnik Rister izrazio je veliku zahvalnost Ivanu i Carmen Perković za sve što čine za Orahovicu i njene žitelje.

-Što reći kada netko odvaja svoje vrijeme u dalekoj zemlji i pomaže svom rodnom kraju nego od srca se zahvaliti ovim divnim ljudima što sve ovo čine za nas. Više od 30 godina oni svesrdno pomažu ljudima u potrebi i to ne samo na području našeg grada nego i susjednih gradova i općina, ali i šire. Vjerujem kako će ovo dvoje divnih ljudi nastaviti raditi ovu humanitarnu djelatnost, a zasigurno ćemo mi ovdje znati to i cijeniti – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content