Virovitičke košarkašice nošene bučnom podrškom s tribina do sedmog mjesta u Hrvatskoj, Tesa Slanac izabrana u drugu petorku turnira

Ženski košarkaški klub Virovitica već samom činjenicom da je jedini klub u Hrvatskoj koji se plasirao na sva dosadašnja Prvenstva Hrvatske (do 11 godina), ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj povijesti, ali tu nije kraj jer su popularni “malci” osvojili sedmo mjesto i svojom igrom oduševili svoje vjerne navijače.

Nakon uvodne pobjede nad ekipom Košarkaškog kluba Županja, odlučujućom utakmicom za bolji plasman pokazala se utakmica protiv podmlatka Ženskog košarkaškog kluba Zagreb. Bila je to utakmica u kojoj kao da je koš bio ‘začaran’ za borbene Virovitičanke, što je na kraju rezultiralo porazom. Da je to tako, najbolje je pokazala utakmica za sedmo mjesto kada su “malci” dobili Folku Borovje, prvaka Regije Centar, odnosno Zagreba i okolice. Ovo je ujedno bila i prva pobjeda na svim završnicama i poluzavršnicama koju su Virovitičanke ostvarile kontra jedne ekipe iz Regije Centar i Jug, inače dominantnih regija u ženskoj košarci.

Djevojke su pokušale iznenaditi svoje protivnice i u preostale dvije utakmice no jednostavno nije išlo. Svakako treba istaknuti da je ekipa ŽKK Virovitice jedina na turniru u svih pet utakmica igrala sa svih četrnaest igračica koje su bile prijavljene, odnosno sve djevojke su dobile priliku igrati u svakoj utakmici ili preciznije rečeno, nije sve bilo isključivo podređeno rezultatu.

Pjevale su se i plesale klupske pjesme koje su djevojčice kroz generacije na prvenstvima same skladale, a veselju su se priključili i vjerni navijači koji su i ovaj put zajedno bodrili svoj klub te ponijeli epitet najbolje navijačke skupine na Prvenstvu. Bilo je tu bubnjeva, truba i ponajviše veselja i zdušnog navijanja za svoj klub o čemu najbolje svjedoči fotogalerija u nastavku…

Veliki uspjeh upotpunila je i Tesa Slanac koja je izabrana u drugu petorku turnira što za nju, ali i klub predstavlja veliko priznanje.

Sve gore navedeno dokaz je višegodišnjeg rada i velikog odricanja svih koji rade u Ženskom košarkaškom klubu Virovitica, koji su se stavili u službu kluba i kroz zajedništvo i ljubav prema svom klubu godinama ostvaruju odlične rezultate.

Prvenstvo je ujedno pokazalo da počinju ‘puhati neki novi vjetrovi’ u ženskoj košarci. Titulom prvakinja ‘okitile’ su se igračice ARX Crikvenica, odnosno djevojke iz Regije Zapad odakle je i trećeplasirani Rovinj. Vidljivo je i znatno smanjivanje razlike među regijama. Više nema utakmica koje završavaju s tridesetak i više koševa razlike, a do sada ekipe iz tih regija gotovo u svim utakmicama morale su do samog kraja igrati s najjačim postavama.

Na kraju svakako treba posebno pohvaliti odličnu organizaciju Koprivničko-križevačkog saveza koji je doista i ovaj put nadmašio sebe, a trio Zdravko Rupnik, Siniša Benotić i Danijel Domišljanović su bili sveprisutni u organizaciji utakmica.

Rezultati:

ŽKK Virovitica – KK Županja 39:28, ŽKK Virovitica – ŽKK Anđa Jelavić Šibenik 17:30, ŽKK Virovitica – ŽKK Zagreb 21:31, ŽKK Virovitica – KK Rovinj -Rovigno 16:33, ŽKK Virovitica – ŽKK Folka Borovje Zagreb 16:11.

Za ŽKK Virovitica su igrale: Ana Lesić, Tesa Slanac, Lucija Kovačević, Mia Domišljanović, Ema Vidak, Patricija Gagulić, Tara Posavec, Lena Knežević, Anja Zorić, Larisa Vrančić, Mia Jurić, Lukrecija Oklopčić, Eva Milković i Sara Švarbić.

(ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content