Vrijedna donacija za dijagnostiku autizma predana Općoj županijskoj bolnici Našice

U uredu ravnatelja Opće županijske bolnice Našice danas (ponedjeljak) je predan vrijedan paket opreme koja će u mnogome pomoći liječnicima u otkrivanju autizma kod pacijenata.
Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba je u pratnji suradnika posjetio OŽB Našice kako bi uručio ovaj vrijedan paket opreme, a u ime ravnatelja bolnice paket je primio njegov zamjenik Hrvoje Šimić. Primopredaji su bile nazočne i Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i psihologinja Darija Salopek-Žiha.

Zamjenik ravnatelja Hrvoje Šimić je rekao kako bolnica kontinuirano ulaže u kadrove i opremu.

– Ukazala se potreba za nabavku ovog dijagnostičko – opservacijskog protokola kao i za edukaciju naše djelatnice, što smo naravno prihvatili. Znamo da je Darija svojim dolaskom kao psiholog znatno podigla kvalitetu usluge naše bolnice, a mi joj omogućavamo napredovanje kroz ovu ustanovu kao i drugim zaposlenicima ove ustanove. Također se zahvaljujemo i Gradu koji oduvijek prati naše potrebe te prepoznaje važnost OŽB Našice, a i ove će godine pomoći našem radu i aktivnostima kroz financijsku potporu u iznosu od oko 27.000 eura – rekao je zamjenik ravnatelja Šimić.

Važnost donacije istaknula je psihologinja Darija Salopek Žiha i dodala da autizam zahtijeva multidisciplinarni pristup kako bi se pravilno dijagnosticirao te se osobi pružila adekvatna podrška.

– Donacijom opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma ova je zajednica u užem i širem smislu dobila, zaista, puno toga za jednu posebnu populaciju djece, ali i odraslih, koja se izdvajaju u stupnju socijalne i jezične komunikacije – rekla je Salopek Žiha, dodavši da se ranijom dijagnostikom dolazi do boljih rezultata u samom liječenju.

Gradonačelnik Kašuba naglasio je da je inicijativa za ovu donaciju pristigla od predstavnika udruga i roditelja te da njegova realizacija predstavlja konkretan primjer dobre suradnje između Grada i bolnice.

– Uvidjeli smo da postoji velika potreba za ovakvim opservacijskim protokolom pomoću kojeg se dijagnosticira autizam. Ovom donacijom želimo našim sugrađanima stvoriti uvjete što ranije dijagnostike, te se zahvaljujem psihologinji Dariji Salopek Žiha koja je prihvatila dodatnu edukaciju te će dijagnostiku i provoditi. Grad Našice svake godine iz svog proračuna izdvaja financijska sredstva za bolnicu u iznosu od oko 27.000 eura. Naime, bolnica je jedna od najvećih i najvažnijih institucija u našem gradu te se ovom prigodom zahvaljujem njenom ravnatelju Dinu Vidi, njegovom zamjeniku i saborskom zastupniku Hrvoju Šimiću kao i Zvjezdani Gvozdanović, pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

(www.icv.hr, eš; foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content