Zamjenski vrtić u Čačincima spreman na tri lokacije, djeca već počela dolaziti, a vatrogasci i dalje spašavaju podrume i ljetne kuhinje

U Čačincima se i dalje užurbano radi na sanaciji dječjeg vrtića koji je stradao u nevremenu u petak poslijepodne. Jučer cijeli dan su roditelji, djelatnici i veliki broj volontera pripremali prostorije zamjenskog vrtića i on je od jutros spreman za sve polaznike

– Uredili smo, kako smo i najavili, tri lokacije, dakle dva prostora u našoj Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša te jedan prostor u općinskoj vijećnici i danas su svi bili spremni za prijem djece. Pozivam sve roditelje da dovedu djecu, sve je uređeno i prilagođeno – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića ”Lipa” Ana Krmpotić.

Ana Krmpotic

Nažalost i dalje se problemi u Čačincima ne smiruju, kiša je padala u nedjelju gotovo cijeli dan, a pojačala navečer, što je stvorilo nove probleme u Bukviku i Čačincima. Vatrogasci DVD-a Čačinci su noćas do 2 sata bili na terenu, a s poslom su nastavili i danas.

– Ponovno se izlilo u Bukviku, podrumi i garaže su bili puni, ljudima je već počelo ulaziti u ljetne kuhinje pa smo to ispumpavali i čistili. Bilo je dosta intervencija i po Čačincima, jednostavno kiša ne staje i problemi su stalno. Jutros se malo smirilo pa malo hvatamo zraka – kaže neumorni zapovjednik DVD-a Čačinci Siniša Ileš koji je zajedno sa svojim članovima u posljednja tri dana imao blizu 100 intervencija.

viber slika 2023 05 15 13 20 00 120

(www.icv.hr, vg; Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content