3. NL SJEVER Križevački Radnik “petardom” do naslova, Virovitica potvrdila osmu poziciju i osigurala opstanak

U posljednjem ovosezonskom kolu 3. nogometne lige Sjever, na terenu Sportskog centra Vegeška, križevački Radnik visokom 5:0 pobjedom protiv domaće Virovitice potvrdio je naslov prvaka, dok su domaći nogometaši usprkos porazu potvrdili osmo mjesto na tablici i ligaški status u idućoj sezoni.

Gostujućoj momčadi samo je pobjeda osiguravala naslov prvaka, stoga su u susret ušli odlučno i agresivno, što im je već u sedmoj minuti donijelo prednost zgoditkom Gorana Dleska. U 20. minuti domaći nogometaši bili su nadomak poravnanju rezultata. Loptu prema mreži uputio je borbeni Vedran Salaj Obrovac, ali su gostujući igrači loptu zaustavili na smoj gol – crti.

IMG_6853-Custom

Križevčani su pobjedu potvrdili s dva pogotka u posljednjih desetak minuta prvog dijela. Domaću obranu nadigrali su Mihael Mladen u 32. i ukrajinski internacionalac Kyrlo Senko u 36. minuti.

Na početku drugog dijela, u 56. minuti, Mihael Mačković povećao je prednost Radnika na 4:0. U drugom dijelu domaći nogometaši su počeli igrati sve agilnije i u nekoliko navrata su bili blizu zgoditka, ali su centimetri nedostajali do pogotka.

IMG_6867-Custom

Tri minute prije kraja stigla je “kazna” za te promašaje. Mladi Emanuel Kobelščak svojim zgoditkom postavio je konačnih 5:0. Gosti su zasluženo proslavili naslov prvaka, dok su u domaćim redovima bili zadovoljni jer su potvrdili ligaški status.

-Gosti, koji imaju puno kvalitetniji sastav, došli su do zaslužene pobjede i naslova prvaka. Posebno sam zadovoljan igrom naših mladih igrača, koji su svojim potezima pokazali, da će uz svoje iskusne suigrače, u idućoj sezoni biti još bolji – nakon utakmice izjavio je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Virovitica – Radnik Križevci 0:5

Najbolji u virovitičkim redovima: Vedran Salaj Obrovac

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

3. NL Sjever konacan poredak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content