DVD Četekovac za 90. rođendan od Virovitičko-podravske županije dobio kombi

U Četekovcu je svečano obilježeno 90 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Četekovac. Svečanost je započela svetom misom u Crkvi sv. Nikole Tavelića u Četekovcu koju je predvodio vlč. Marijan Pavlović. Nakon Svete mise položeni su lampioni kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na četekovačkom groblju.

Svečanosti obilježavanja velike obljetnice prisustvovali su župan virovitičko-podravski Igor Andrović, načelnik općine Mikleuš Robert Grabar, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Lazar, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, zamjenica predsjednika Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Doner, županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus…

Tom prilikom župan Igor Andrović predao je ključeve vatrogasnog kombija predsjedniku DVD-a Ivanu Paulinu, kao dar za veliku obljetnicu. 

– Devedeset godina rada je hvalevrijedna obljetnica na području naše županije, a ne bi bilo toliko godina da nije bilo složnosti, rada i truda. Na ponos ste Četekovca, Općine Mikleuš, a i cijele Virovitičko-podravske županije. Prvenstveno vam zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i spremnosti izložiti svoje živote da bi ste pomogli drugima kojima je pomoć potrebna, ali isto tako što sudjelujete na natjecanjima, radite s mladima i što ste bitni nositelji društvenog života. Nadam se da će i ovo vozilo koje ste dobili služiti za vožnju na natjecanja i druženja, a tek onda za odlaske na intervencije. Čestitam vam vaših prvih 90 godina i želim vam još puno uspješnih godina u vašem radu – istaknuo je župan Andrović.

IMGL8843
Foto: K. Toplak

Na županov govor se nadovezala i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus koja je istaknula rad i složnost ovog vatrogasnog društva i njihov napredak, te pohvalila trud pri organiziranju ove svečanosti i poželjela im puno uspjeha u daljnjem radu.

Govor zahvale je održao i predsjednik DVD-a Četekovac koji je sve prisutne pozdravio i zahvalio svima na dolasku i naravno na novom vozilu koje je prijeko potrebno ovom DVD-u. Velečasni Marijan Pavlović je posvetio vozilo uz sreću i blagoslov.

U Mjesnom domu koji je nadomak prostorija DVD-a Četekovac potom je održana svečana sjednica.

– Stanovnici Općine Mikleuš mogu mirno spavati dok su ovakvi vatrogasci na terenu. I danas sam izrazito ponosan na sve vas. Općina Mikleuš vam stoji na raspolaganju u vidu bilo kakve pomoći. Hvala još jednom županu Igoru Androviću na ovoj vrijednoj donaciji, a vama vatrogaskinje i vatrogasci želim što manje intervencija i puno sreće u daljnjem radu – naglasio je načelnik Grabar.

IMGL9071

Zamjenica predsjednika Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Doner također je pozdravila sve prisutne i istaknula mukotrpan rad vatrogaskinja i vatrogasaca i njihov nesebičan doprinos zajednici. Poželjela im je puno uspjeha u daljnjem radu i da u budućnosti u njihovom vatrogasnom društvu bude više ženskih članova.

Sve prisutne je pozdravio i zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina koji je pozdravio sve prisutne ispred svih gostujućih DVD-a i poželio da se dobra i uspješna suradnja među njima nastavi i dalje.

Na kraju je predsjednik DVD-a Četekovac Ivan Paulin održao kratak govor zahvale svim uzvanicima istaknuvši da je 90 godina stvarno velika obljetnica i da je društvo u tom razdoblju pretrpjelo brojne promjene, ali jedno je ostalo isto – to je požrtvovnost i predanost članova da pomažu i štite svoju zajednicu i pomažu potrebitima i onima koji su u životnim opasnostima.

Poželio je u budućnosti što više mladih članova i zahvalio sponzorima koji su pomogli da se ova svečanost održi.

IMGL9016

Predsjednik Ivan Paulin i zapovjednik Tomislav Matičić potom su zaslužnima uručili zahvalnice, dok će spomenice i priznanja biti uručena na godišnjoj skupštini DVD-a Četekovac.

Tako će posthumno biti dodijeljena spomenica obitelji Josipa Sušnja za 60 godina članstva. Spomenicu za 50 godina članstva dobio je Dragan Mlakar. Za 40 godina članstva spomenicu su zaslužili Darko Nago i Zlatko Božić kojemu je ista dodijeljena posthumno. Za 30 godina članstva spomenicu je zaslužio i Zdenko Kokoška, a posthumno je dodijeljena i Nenadu Farkašu.

Spomenice za 20 godina u vatrogastvu zaslužili su Darko Troha, Zdravko Sušanj, Tomislav Matičić, Ivan Paulin, Josip Tonc, Dalibor Lipovac, Krešimir Tonc, Ivica Potočnik, Mario Lozer i Josip Potočnik.

Spomenice za 10 godina članstva u DVD-u Četekovac zaslužili su: Milan Butorac, Tomislav Pinčar, Filip Košorog, Antonio Paulin, Ivan Troha, Marinko Jaklić, Ivan Lozer, Marijan Potočnik i Josip Paulin.

Zahvalnice su zaslužili: Virovitičko-podravska županija, Općina Mikleuš, NK Dinamo, Lovačka udruga Zec, Leonardo Marušić, Željko Paulin, Ivan Paulin, Pilana Jaklić d.o.o., Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvene konstrukcije d.o.o., Foto studio Alfa, Tomislav Vlatković, Milan Uglješić, Florijan Nago, Darko Nago, Milan Dundović, Darko Košorog, Primaris d.o.o., Ceste d.d., Mate Orina, Ante Lukac, Antun Mlakar, Freiwillige Feuerwehr Bichlbach – Tirol Austria, Freiwillige Feuerwehr Wald im Pitztal – Austria, Peter Logar, Tomislav Stokić, Ritter Hubert i Antun Božić.

(www.icv.hr, radioslatina.hr, vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content