”Glasnici istine” sudjelovali na polumaratonu ”Dani sjećanja” Odžak-Posavska Mahala

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, Pavo Tutenov, Robert Knapić, Željko Lukačević i Ivana Novak, sudjelovali su u nedjelju, 4. lipnja na Memorijalnom polumaratonu ”Dani sjećanja” koji je trčan od Odžaka do Posavske Mahale u Posavskoj županiji u Bosni i Hercegovini.

Na ovom su memorijalu sudjelovali drugu godinu za redom na poziv organizatora, svojih prijatelja iz Odžaka Davora Ilića i Pere Radića aktualnog ministra prometa, veza i zaštite okoliša u Vladi Posavske županije.

Memorijalnim polumaratonom, koji organizira Rekreacijsko atletski klub ”Podvučjak”, tradicionalno završavaju aktivnosti obilježavanja Dana sjećanja na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća u odžačkom i podvučjačkom kraju, kao i na hrvatske žrtve u Domovinskom ratu.

”Glasnici istine” zajedno su sa još šest trkača iz Osijeka, Đakova, Ladimirevaca i Zelčina, te uz sudjelovanje i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Bandića iskazali podršku svojim prijateljima, domaćim trkačima kao i svim Hrvatima u Bosanskoj Posavini koji su podnijeli veliku žrtvu kako u Drugom svjetskom tako i u Domovinskom ratu.

Na ciljnom odredištu polumaratona u Posavskoj Mahali u izgrađenom spomeničkom kompleksu u kojem su upisana imena 3.411 poginulih, ubijenih i nestalih Hrvata u podvučjačkom kraju, sudionici ovog polumaratona molitvom i paljenjem svijeća odali su im počast.

”Glasnici” su i ovoga puta, kao i nebrojeno puta do sada, dostojno predstavili svoja mjesta odakle dolaze, odnosno Virovitičko-podravsku županiju, gradove Slatinu i Viroviticu, te općinu Nova Bukovica, a u prigodnom obraćanju uz riječi zahvale domaćinima na pozivu, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Pavo Tutenov predstavio je udrugu i njene aktivnosti.

(www.icv.hr, adf; Glasnici istine, pt, in)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content