Gradonačelnik Ivica Kirin nagradio najbolje učenike osnovnih škola s područja Virovitice

Danas (utorak) gradonačelnik Ivica Kirin darivao je u prostorijama gradske Uprave najbolje učenike škola čiji je osnivač Grad. Tako su zaslužene laptope na poklon dobili: Neva Barčanac iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica, Julija Tomljanović iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Ivana Viljevac iz osnovne škole i Valentino Kuzman iz srednje škole Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, Matko Celić iz Katoličke osnovne škole te Lara Černi iz osnovne i Sara Vranić iz srednje Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Gradonačelnik Ivica Kirin pohvalio je najbolje od najboljih i rekao kako se osjeća sretno jer ispred sebe vidi mlade ljude koji su u ove sjajne rezultate na koje svi mogu biti ponosni uložili puno energije, talenta i znanja.

-Kada vidite kojim se sve stvarima bave, da nisu samo usko orijentirani na jedno područje, već da su svestrani; to nam govori da ovaj grad i Hrvatska imaju budućnost. Grad koji smo im poklonili je osnovni ‘alat u ruke’ koji bi im trebao pomoći u daljnjem radu, budući da se danas sve bazira na informatičkoj tehnologiji. Koristit će ga bez obzira kojim se poslom budu bavili i koju god školu budu dalje nastavili – rekao je gradonačelnik Kirin te čestitao svim učenicima, ravnateljima, mentorima i njihovim roditeljima koji su im bili podrška.

Na svoj uspjeh ponosna je i Julija Tomljanović, učenica Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica.

-Lijepo je danas biti ovdje i biti nagrađen za svoj uspjeh. U našoj školi je bila dosta jaka konkurencija, ali vjerujem da me moje znanje jezika podiglo na razinu na kojoj sam na kraju i postala najučenica. U planu mi je upisati opću gimnaziju. Iako je upis na fakultet još daleko, zainteresirana sam za grafički dizajn ili dizajn interijera – rekla je Julija te poručila drugim učenicima da što više uče jer će im to kasnije puno pomoći u životu.

Osim učenika i njihovih ravnatelja na dodjeli laptopa prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content