Hrvatski malonogometaši u napetoj utakmici svladali Gruziju: Na Njemačku u osmini finala Socca SP-a

Hrvatska reprezentacija plasirala se u osminu finala na Socca svjetskom prvenstvu u malom nogometu. U vrlo napetoj utakmici šesnaestine finala, izabranici Željka Ostrmana svladali su Gruziju s 1:0 golom kapetana Josipa Haluške kojem je asistirao sjajni Tomislav Haramustek.

– Ovo je bila izuzetno teška utakmica, znali smo da je Gruzija opasan protivnik i da nam neće dozvoliti previše prilika. Imali smo igrača manje, Haramustek je napravio nered na njihovoj lijevoj strani, a ja sam popratio akciju i srećom postigao pogodak. Sličan zgoditak postigli smo Gruziji i na EuroCupu prije dva mjeseca, također smo slavili s 1:0, Haramustek je isto bio asistent, a ja strijelac. Očito ta kombinacija funkcionira protiv Gruzije- izjavio je kapetan reprezentacije Josip Haluška.

Utakmica protiv Gruzije bila je puna nervoze i grubosti. Hrvatska reprezentacija je u dva navrata igrala s igračem manje, ali se pametnom igrom obranila, a s nekoliko vrhunskih intervencija istaknuo se i vratar reprezentacije Nikola Beljan. U utakmici protiv Gruzije svoju minutažu opravdao je i Edi Ljubas koji je zbog lakše ozljede odmarao u posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja protiv Sirije.

– Jako čvrsta utakmica s Gruzijcima u kojoj je naš plan bio da se malo povučemo i vrebamo priliku iz kontri i polukontri. Na kraju smo iskoristili jednu od svojih šansi i zasluženo pobijedili. Želio bih se zahvaliti navijačima, stvarno sam oduševljen jer samo kada ih čujemo ovako glasne vjerujem da svatko od nas daje 300 posto više od sebe- rekao je Ljubas.

Hrvatska će u osmini finala danas (petak) igrati protiv domaćina Socca SP u malom nogometu, Njemačke, u 20:50 sati. Ove dvije reprezentacija već su se jednom susrele na najvećoj svjetskoj malonogometnoj smotri. Bilo je to 2018. u Lisabonu, a tada je Hrvatska slavila u grupnoj fazi natjecanja s 2:0, da bi Njemačka u nastavku natjecanja postala prvak svijeta.

– Krenule su već lagano pripreme za Njemačku i svakako ćemo dati i zadnji atom snage da svladamo domaćine na njihovom terenu pred njihovim navijačima- dodao je Ljubas.

Iz Hrvatskog socca malonogometnog saveza pozivaju sve Hrvate koji žive u Essenu i okolici da dođu na Kennedyplatz u Essen i pruže podršku našim reprezentativcima, uz naglasak da dođu što je ranije moguće jer kada se popuni kapacitet stadiona ulaz neće više biti moguć, a kako se igra protiv domaćina natjecanja očekuju se krcate tribine. Naravno, osiguran je i televizijski prijenos na kanalu Nova Sport.

(Ivana Keleš, foto: Marin Sušić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content