I ove godine, u organizaciji Mreže inkubatora VPŽ i Virovitičko-podravske županije, održat će se projekt ViP Startup Mreža

I ove godine, u organizaciji Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravske županije, održat će se projekt ViP Startup Mreža natječaj za najbolje poduzetničke ideje. Cilj programa je motivirati i educirati mlade i poduzetnike početnike kroz popularizaciju tehnološkog i startup poduzetništva putem edukacijskih radionica te mentorirati startup timove do izlaska na tržište. Prije dvije godine, u završnu fazu ovog projekt je ušlo devet timova, koji su nakon dva mjeseca, predstavili svoje poduzetničke ideje. Ovaj projekt će zaživjeti i ove godine.

-Osigurali smo sedam nagrada, od 700 do 7.000 eura za najbolje poduzetničke ideje – podcrtao je pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, koji je najavio ovaj projekt na sjednici Županijske skupštine VPŽ.

Prije dvije godine, najboljem studentskom ViP Startup-u projektu pripalo je 50.000,00 kuna (Express Print), a 20.000 osvojio je drugoplasirani projekt (Boho Home). Drugo mjesto kod poduzetnika i 10.000 kuna je osvojio Webilum, a po 5.000 je pripalo – Bonapp-u, Stiroporku, Čoko Pizzi i Izi Biz.

Kroz ovaj projekt želimo dati poticaj i pomoć u ostvarivanju poduzetničkih ideja, a uz sredstva Virovitičko-podravske županije, i uz našu Mrežu poduzetničkih inkubatora, potičemo startup poduzetnika, potičemo poduzetništvo, razvoj gospodarstva i povećanje zapošljavanja na području naše županije – istaknuo je župan Andrović.

(www.vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content