”ISTINA O POBJEDNICIMA” Članovi slatinske HVIDR-e uredili spomen obilježja poginulih suboraca na slatinskom području

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina, kroz projekt ”Istina o pobjednicima”, jučer (četvrtak) su uredili okoliš oko spomen obilježja kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja na slatinskom području, odnosno pokosili travu i uredili spomenike, te im odali počast polaganjem lampiona i molitvom.

– Projekt ”Istina o pobjednicima” se provodi već dugi niz godina, pa smo tako i ove obišli i uredili spomen obilježja naših poginulih suboraca kod mjesta Ivanbrijeg, Hum Varoš, Mikleuš, Ćeralije, Balinci, Četekovac, te na Mokrom brdu, a tako ćemo nastaviti i ubuduće, jer naši poginuli heroji ne smiju biti zaboravljeni – rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

– Kao član Udruge HVIDR-a Slatina i dugogodišnji predsjednik iste započeo sam ovu aktivnost koju su nastavili Nikolić i Križić, te uvijek sudjelujem u ovom zajedništvu branitelja, jer su to mjesta pogibije najboljih pripadnika HV-a i policije. Uvijek se rado odazovem na akcije koje se organizira slatinska HVIDR-a, kao i na akcije drugih naših udruga okupljenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Kao predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije provodim niz aktivnosti, kao i kroz Odbor za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije kojeg sam predsjednik, te naglašavam ovogodišnji odlazak na obljetnicu VRA Bljesak u Okučane – rekao je Bubaš.

U akciji uređenja spomen obilježja sudjelovao je slatinski dogradonačelnik i potpredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, koji je naglasio kako će HVIDR-a Slatina u svojim aktivnostima i nadalje imati potporu Grada Slatine, a uređenje spomen obilježja je dugogodišnja aktivnost članova udruge, jer poginuli hrvatski branitelji ne smiju biti zaboravljeni.

Načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, i sam dragovoljac Domovinskog rata, uređujući spomen obilježje mještanina Čađavice i prvog poginulog hrvatskog branitelja Dragana Bezuka na Mokrom brdu, istaknuo je obvezu da se ne zaborave poginuli hrvatski branitelji.

– Općina Čađavica uvijek je podržavala rad Udruge HVIDR-a Slatina, kao i drugih udruga iz Domovinskog rata, a tako ćemo i nastaviti – rekao je Rončević.

(HVIDR-a Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content