IVANJE 2023. Članove Zajednice Vjera i svjetlo tradicionalnim izletom počastili ŠRK Linjak Okrugljača i prijatelji

Jahati na konju, voziti se u kočiji, uživati u vožnji čamcem Dravom i počastiti se domaćim lepinjama, kolačima i specijalitetima od ribe – sve to mogli su danas (četvrtak) članovi Zajednice Vjera i svjetlo, na tradicionalnom izletu na obali Drave u Okrugljači.

Njihovi domaćini, članovi ŠRK Linjak i prijatelji, okupljeni u KUU Graničar i KUD Okrugljača, Konjički klub Virovitica, zajedno s Marijanom Kovačevićem iz Turanovca i ove godine širokih ruku i srca dočekali su obitelji s djecom i odraslima s teškoćama u razvoju i pripremili im nezaboravan dan. Podsjećamo, ovu lijepu tradiciju pokrenuli su prije nekoliko godina u povodu Ivanja, kojim općina Špišić Bukovica slavi svoj dan, pa je danas u izletu uživao i načelnik Hrvoje Miler s obitelji.

Za događaj kaže kako mu je jako drag, jer pokazuje otvorenost za cijelu zajednicu, kao i želju da domaćini ovaj dan djeci i odraslima učine posebnim. Svatko daje svoj obol, od pripreme domaćih lepinja i kolača do vožnje čamcem i jahanjem, pa je svake godine ovo prigoda da jedni od drugih u druženju puno nauče i pritom uživaju, rekao je načelnik.

20230622_103148_copy_1024x577

Slaže se i Darko Bartolić, predsjednik ŠRK Linjak i MO Okrugljača, koji nam je rekao kako sve udruge koje danas sudjeluju na izletu susret s djecom i odraslima s teškoćama u razvoju obogati, podsjeti na prave životne vrijednosti i zahvalnost na svemu što kao ljudi imamo. On i cijela ekipa brinuli su se da nitko ne bude gladan, žedan, a kao i za domaćinsku atmosferu punu smijeha, toplih priča i zanimljivosti. Članice kulturno-umjetničkih društava i udruga, osim što su pekle domaće delicije, obradovale su djecu poklonima od srca, koje su i ove godine ponijeli kući kao suvenir s jednog posebnog dana.

Vlasnici konja odgovarali su strpljivo na dječja pitanja o ovom plemenitim životinjama, bilo je prilike i za jahanje, alil i maženje ponija i konja, od kojih su neki stigli rutom u trajanju od dva i pol sata, pa su, s izletnicima, uživali u odmoru. Vozači na čamcima pobrinuli su se da sigurnom vožnjom svi zainteresirani otkriju ljepote Drave, njenih obala, životinja i ptica koje su vidjeli usput.

20230622_121040_copy_824x577

Za predsjednicu Zajednice Maju Weiss bilo je ovo još jedno prekasno iskustvo.

-Naši domaćini svake godine podižu ljestvicu dobrote i sadržaja s kojima nas dočekuju i uvijek nas tako lijepo pogoste i učine nam ovaj dan poseban. Našim članovima ovo je jedan poklon kojemu se raduju cijele godine i s ljubavlju ga prepričavaju, pregledavaju fotografije i nose kao uspomenu. I ovaj put zahvaljujemo svima koji surađuju s nama, našim obiteljima, udomiteljima, koji pokazuju ne samo interes, već i iskreno zanimanje, ljubav i podršku Zajednici u radu – rekla je u ime svih članova M. Weiss.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content